Het grote aantal bijgerechten (banchan) daar staan typische Koreaanse maaltijden bekend om. Drie, vijf en soms wel twaalf bijgerechten worden geserveerd, afhankelijk van de gelegenheid. De Koreaanse keuken is vooral bekend vanwege de kimchi en de grote hoeveelheden vlees op de ‘Korean barbecue’. Koreaans eten verkrijgt zijn smaak door combinaties van sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, knoflook, gember en, het belangrijkste ingrediënt, chilipepers, welke de speciale pittige smaak geven. De Koreaanse keuken, gericht op de eenvoudige mens, en is gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofu (dubu in het Koreaans). Welke rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen.
‘Niet teveel poespas, maar pure ingrediënten’, luidt het motto van de Koreaanse keuken. Ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden in Korea. Meestal bestaat een typische Koreaans ontbijt uit rijst, soep en kimshi aangevuld met enkele (bij)gerechtjes zoals gedroogde zeewierbladeren, glasnoodles, vis, pittige groeten of vlees
Afwijkend van andere landen waar met stokjes wordt gegeten, eten Koreanen rijst niet met stokjes, maar met een lepel. Wat ze wel met stokjes eten zijn bijgerechten.
Kimchi maken, het Koreaanse bijgerecht
.