Het poulet noir of de zwartpootkip is een kip met opmerkelijke zwarte poten, zoals de naam al doet vermoeden. Doordat deze kippen een vrije uitloop hebben en de voeding voor 75% bestaat uit granen, heeft het vlees de natuurlijke smaak zoals de kip vroeger had. Het vlees heeft een mooie structuur en het fijne vetlaagje onder de huid komt de smaak zeker ten goede. Gevoed met 100% plantaardig voer, waarvan 70% granen en dit zonder GMO’s . Het poulet noir is dus meer dan zomaar een kip!
Een scharrelkip van topkwaliteit. Deze 10- dagen-kip is een kip die lang heeft geleefd. De kippen hebben, zoals gezegd, een leeftijd van minimaal 100 dagen. Dit betekent dus ook dat deze kippen groter worden en meer vlees op het karkas hebben. Ze wegen rond de 2,3 kilo. Natuurlijk hebben deze kippen ook het Label Rouge.
Op deze link vind u klassieke gerechten met kip.
Het pekelen van een kip is een foolproof techniek die leidt tot een mals eindresultaat. Willem Himmelreich, de legendarische leermeester van een hele koksgeneratie (Ron Blaauw, Onno Kokmeijer, Lucas Rive, Peter Lute, Bert van Buschbach) laat zien hoe je een gepekelde kip braadt.