Het Nederlandse team met Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen, Michael de Rooij en Koen Pollaert dat onlangs het Nederlands Kampioenschap Blindproeven won, eindigde op de meer dan eervolle 2e plaats tijdens de 11 e editie van het Wereldkampioenschap Blindproeven op 8 oktober in Château Sainte-Roseline in de Provence. Deze meest prestigieuze wijncompetitie ter wereld […]
Paul van Trigt wint ‘Felix Wilbrink prijs’
Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten, georganiseerd door Stichting Foodspecialiteiten Nederland, heeft Paul van Trigt de ‘Felix Wilbrink prijs’ in ontvangst mogen nemen. Deze speciale prijs voor het product waar iedereen blij van wordt, is uitgereikt aan Paul van Trigt met het boek Worst – Vleeswaren – Specialiteiten. Iedere slager die in Nederland een vraag stelt, stelt […]
Inschrijf formulier voor de lekkerste & beste wild droge worst van 2024
Tijdens de opening weken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe een nieuwe unieke wedstrijd. Wie maakt Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2024. Deze wedstrijd heeft 3 categorieën 1. Gevorderden/Slagers 2. Junior slagers t/m 26 jaar De opdracht: Maakt een droge worst bestaande uit minimaal 70 % wild. Voor alle overige toevoegingen en bereidingswijze bent […]
Theo Warmerdam ingehuldigd door Remoudou-kaasgilde
Bij het jaarlijkse Fête du Fromage in de Luikse plaats Aywaille werd Theo Warmerdam van zuivelboerderij De Sophiahoeve ingehuldigd door het kaasgilde ‘De Koninklijke Heerlijkheid Remoudou’ (‘la Royale Seigneurie de Remoudou’). Het gilde van de makers van de bekende Hervé-kaas noemt hem een geestverwant, die zich ook inzet voor behoud en promotie van een eeuwenoud […]
27 arrestaties illegale palinghandel
Gipuzkoa, Navarra, Pontevedra, 11 mei 2023 – In verschillende Spaanse en Franse steden hebben autoriteiten in totaal 1,5 ton levende en enkele tonnen ingevroren palingen in beslag genomen. Daarnaast werd beslag gelegd op activa ter waarde van meer dan 2 miljoen euro en werden er in totaal 27 arrestaties verricht. Hun wordt lidmaatschap van een […]
Vulkanische landbouw in Nederland
Vorig jaar mocht Nijhuis Consultancy & Services (NCS) een tweetal workshops organiseren in samenwerking met “Volcanic Agriculture of Europe”. Een internationale organisatie die de promotie van wijnen uit Soave, Monte Lessini en Santorini en kazen uit de Monte Veronese verzorgt. De workshops bleken een uitstekende mogelijkheid om aan te tonen wat vulkanische landbouw precies inhoudt. […]
Dutch BBQ Team wint eerste wedstrijd NK Culinair BBQ-en 2023 bij Westrienen in Est
Drie van de vier onderdelen won het Dutch BBQ Team tijdens The Heat is On Battle bij Westrienen te Est. De eerste wedstrijd als onderdeel van het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en 2023 is een feit. De aftrap, in de vorm van The Heat is On Battle die vandaag werd georganiseerd in Est, is gewonnen door BBQ-team […]
Dutch BBQ Team aanwezig bij open dag PUUR GROENTEN
Culinaire explosie van inspiratie en chefs battle. ‘We are back’2023 De inspiratiedag die in het teken staat van de mooiste producten en creativiteit in de keuken. Het is een dag waarop we chefs van over heel Nederland samenbrengen om hun passie en creativiteit te delen en inspiratie te bieden voor nieuwe, innovatieve gerechten. Onze inspiratie dag […]
De WBQA en Dutch Cuisine gaan samenwerken
Duurzaam, lekker en gezond eten, daar gaat Dutch Cuisine de leden van de WBQA bij helpen. En dan vooral met nadruk op groenten op de barbecue. Ook in de BBQ wereld zijn mensen zich ervan bewust dat er het een en ander verandert in de wereld. Gezonder eten, dierenbewustzijn en misschien nog wel het belangrijkste […]
Koppert Cress verrijkt collectie met drie kleuren algenpoeders
Koppert Cress lanceert begin dit jaar een exclusief assortiment aan premium kwaliteit algenpoeders. Professionals gebruiken het liefst algenpoeders vanwege de smaak, kleur, gezonde eigenschappen en is zeer geschikt voor meerdere toepassingen en combinaties, van hartige gerechten tot zoete desserts. Met het nieuwe assortiment van Algae Powder Aventurine, -Emerald en – Gold ontstaan er talloze nieuwe […]
VINI D’ABRUZZO ON TOUR
Eind vorig jaar werd de Italiaanse regio Abruzzo verkozen tot “Wijnregio van het Jaar” door het Amerikaanse wijnmagazine “Wine Enthusiast”. Geen toeval, want de Abruzzen weet zich steeds meer te onderscheiden als regio met unieke kwaliteitswijnen. Lang bewoog de streek zich in de schaduw van naburige wijngebieden, maar de laatste jaren staat ze wereldwijd in […]
Doe mee aan de wedstrijd de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023
Tijdens de opening weken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe een nieuwe unieke wedstrijd. Wie maakt Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023. Deze wedstrijd heeft 3 categorieën 1. Gevorderden/Slagers 2. Junior slagers t/m 26 jaar 3. Hobby worstmaker kunnen hieraan meedoen. De opdracht: Maakt een droge worst […]