menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Nieuws & Evenementen
  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 8
  • Volgende »

Sasja Moonen wint Jeunes Sommeliers Competition

Geplaatst op: 16 juni 2021

De pas 21-jarige Sasja Moonen van Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam, is winnaar geworden van de eerste Jeunes Sommeliers Competition 2021. Met de titel plaatst Moonen zich voor de internationale Jeunes Sommeliers Competition 2021 in het Franse Lyon, later dit jaar. Ondanks corona konden Nederlandse jonge sommeliers maandag 14 juni zichtbaarheid verwerven […]

Categorie: Nieuws Tags: Jeunes Sommeliers, Restaurant Bridges, Sasja Moonen, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam

Onderzoek: De wereld achter labels voor duurzame vis

Geplaatst op: 10 mei 2021

Viswijzer staat duurzaamheid in de weg: Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist verschenen onderzoek van Gastropedia.nl, kregen diverse vissoorten onterecht een keurmerk, terwijl weer andere vissoorten zónder keurmerk juist duurzaam kunnen zijn. Rondom keurmerken spelen grote tegenstellingen tussen wetenschappers […]

Categorie: Nieuws Tags: ACS, duurzaam, Good Fish Foundation, Jaap de Graaf, Keurmerken', MSC, Onderzoek, Viswijzer

TOPVARKEN ALTIJD VROUWELIJK, DUS ZUIVER VAN SMAAK

Geplaatst op: 6 april 2021

Versheid is één van de belangrijkste aspecten van vlees. Het TOPvarken is gegarandeerd dagelijks vers en afkomstig van Nederlandse bodem. Daarnaast is het TOPvarken ALTIJD vrouwelijk, dus zuiver van smaak. Ook de herkomst speelt een belangrijke rol als het aankomt op het huidige vleesaanbod. Hoe groeit het varken op? Het TOPvarken voldoet qua huisvesting en […]

Categorie: Nieuws Tags: Hollandsvlees, topvarken, Topvlees, Varkensvlees

Charlotte Kleyn Eten onderweg – toen en nu

Geplaatst op: 1 maart 2021

Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? Hoe zorgden pelgrims onderweg voor eten? En hoelang picknicken we al? Charlotte Kleyn dook in de geschiedenis van eten op reis. Ze bezocht musea […]

Categorie: Nieuws Tags: Charlotte Kleyn

Weer 2,5 miljoen palingen erbij

Geplaatst op: 1 maart 2021

De zuidelijke Randmeren krijgen er op woensdag 3 maart ruim 2,5 miljoen jonge palingen bij. Vanuit het historische Elburg worden de twee meest oostelijk gelegen randmeren verrijkt met ruim een miljoen jongen aaltjes. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van LNV. Voor de aankoop van de glasaal is steun verleend vanuit het […]

Categorie: Nieuws Tags: Aart Jan van Triest, ELBURG, ESF, Stichting Dupan

Luigi Bosca kiest voor Walraven Sax als nieuwe distributeur in Nederland

Geplaatst op: 1 maart 2021

Luigi Bosca, één van belangrijkste wijnhuizen uit Argentinië en bekend van merken zoals Luigi Bosca, La Linda en het prestigieuze Finca los Nobles, kondigt aan dat zij voor Walraven Sax heeft gekozen als distributeur voor haar wijnen in de Nederlandse markt vanaf 1 april 2021. Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is zeer verheugd met deze […]

Categorie: Nieuws Tags: Luigi Bosca, WALRAVEN SAX, WIJN

“BBQ52 – The Cooking Conductor”

Geplaatst op: 28 februari 2021

BBQ52 is een veelzijdig bbq-boek vol lekkere recepten en fraaie foto’s. Bovendien is het een inspirerend jaarverslag van een dirigent, tevens ervaren hobbykok, die als beginnend ‘Grillmaster van de Achtertuin’ in Hollands weer en wind buiten kookt op een kamado. In het boek volgt de lezer de Cooking Conductor in zijn ontwikkeling; het laat naast […]

Categorie: Nieuws Tags: bbq, BBQ52, kamado, Roy Voogd, The Cooking Conductor”

Uddelaer Peptan® SPORTBIER

Geplaatst op: 17 februari 2021

Uddelaer Peptan® Sportbier is daarnaast een unieke innovatie en bevat een hoge concentratie van specifieke aminozuren die betrokken zijn bij de energie voorziening. Uddelaer Peptan® Sportbier garandeert een hoge zuiverheid en is speciaal ontwikkeld om gezondheids-en functionele voordelen te leveren. Peptan® (collageen peptiden) is puur proteïne. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van Peptan® om […]

Categorie: Nieuws Tags: Brouwerij De Uddelaer, Jacques Brinkman, Sportbier, Uddelaer Peptan®

Baron Philippe de Rothschild kiest voor Walraven Sax

Geplaatst op: 20 januari 2021

Baron Philippe de Rothschild, één van Frankrijks belangrijkste wijnproducenten van leidende merken zoals Mouton Cadet, Escudo Rojo en Mapu, kondigt aan dat zij voor Walraven Sax heeft gekozen als distributeur voor haar merkwijnen in de Nederlandse markt vanaf heden. Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is erg verheugd met deze uitbreiding van het portfolio: […]

Categorie: Nieuws Tags: Baron Philippe de Rothschild, Frankrijk, WALRAVEN SAX

Eerste winkel met alleen Nederlandse wijnen is een feit

Geplaatst op: 24 november 2020

Mede-eigenaar Roderick Meijer: “Hoewel de tijden van ‘zure bocht’ allang voorbij zijn, weten veel Nederlanders de ‘pinot uit de polder’ nog niet goed te vinden. In supermarkten en slijterijen is Nederlandse wijn niet of nauwelijks verkrijgbaar. Ook kopen relatief weinig mensen hun wijn direct bij lokale wijnboeren. Hoe mooi is het dat we nu een […]

Categorie: Nieuws Tags: bob, Jan-Jaap Altenburg, Nederlandse wijn, Richard Dietz, Roderick Meijer, Samir Doueiri

Uitzicht, het onstuimige leven van Adri de Visser

Geplaatst op: 24 november 2020

Op 1 december 2020 verschijnt het boek Uitzicht, het onstuimige leven van Adri de Visser. De internationaal bekende natuurfotograaf Adri de Visser werd 8 jaar geleden neergeschoten in Nairobi (Kenia). Zes kogels veranderen zijn leven dramatisch. Hij raakt volledig verlamd en vrijwel blind en daardoor voor honderd procent afhankelijk van hulp. Met het aangrijpende levensverhaal […]

Categorie: Nieuws Tags: Adri de Visser, Afrika, natuurfotograaf

Nederlandse exoot op je bord

Geplaatst op: 2 november 2020

Vanaf vandaag, 2 november 2020 is een echte Koningsoesterzwam uit eigen land in de supermarkt verkrijgbaar. Deze paddenstoel kennen we als geïmporteerde versie onder de naam Eryngii en is perfect als alternatief voor vlees in gerechten. De lokale teelt levert niet alleen een stevig, goed houdbaar en zeer smakelijk product, maar zorgt ook voor een […]

Categorie: Nieuws Tags: Eryngii, Koningsoesterzwam

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 8
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact