Sterren-chef en herstellend verslaafde Justin van Doorn leidde lang een dubbelleven: Als chef op topniveau kookte hij jaren voor de high society in sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Mensen als Brad Pitt, Angelina Jolie en Karl Lagerfeld kwamen hem persoonlijk bedanken voor het eten. En als verslaafde zette Justin een cokelijn op tussen Aruba en […]
Aquamossel-Triton introduceert Spaanse oesters voor de Benelux
Triton presenteert net voor de Feestdagen een nieuwe unieke oester voor de Benelux. Het gaat om een Spaanse creuse, ‘Laureano’ genaamd. Die door Aquamossel Triton exclusief in de markt gezet wordt. Deze oester wordt gekweekt in Galicië, in de gemeente Cambados (Provincie Pontevedra). En heeft een smaak die lijkt op die van de Zeeuwse platte […]
Nieuw boek Paul van Trigt
Paul van Trigt, jarenlange praktijkervaring, aangevuld met de nodige literatuurstudie, vormen de basis van het 340 pagina’s tellende boek ‘Worst – vleeswaren – specialiteiten’. Het bevat 150 beschrijvingen van de meest bekende worst, vleeswaren en specialiteiten inclusief bijna 350 korte variantomschrijvingen. ‘Kennis en vakmanschap is meer dan goud en zilver’ De beschreven producten zijn […]
Uitslag Open Dutch Championship Dutch Wild BBQ 2022
Hierbij de uitslag van de op zaterdag 15 Oktober 2022 gehouden eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ wat plaats vond in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Prijzen Beste Wildstoofgerecht van Wild Varken 2022 powered […]
Sportieve strijd op WK Blindproeven 2022
Luxemburg kampioen: nette prestatie Nederland. Met een fraaie score van 139 punten heeft Luxemburg de tiende editie van het WK Blindproeven gewonnen, net voor Portugal (123 pnt) en Spanje (122 pnt) met zowel Hongarije (kampioen in 2021), Groot-Brittannië als België op een gedeelde 4e plaats (allen 117 pnt). Uiteindelijk kwam het neer op de laatste […]
Team ‘Halfdroog’ prolongatie titel op NK Blindproeven
Zondag 29 mei werd team Halfdroog tot Nederlands kampioen uitgeroepen tijdens het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022. Daardoor zullen Jesper Moonen, Kim van der Linde-Bruggink en de wijntweeling Juliette en Maxime Zandbergen Nederland vertegenwoordigen op het WK in Frankrijk. In Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg streden maar liefst 25 teams […]
Soenil Bahadoer, Meesterkok en patron-cuisinier nu ook Paling Patron
Soenil Bahadoer, Meesterkok en Patron-cuisinier van 2-sterren-Restaurant De Lindehof in Nuenen, is door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2022. De Paling Patron wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor de verbetering van de palingstand en het behoud van de Nederlandse palingcultuur. Soenil Bahadoer was zichtbaar ingenomen met de award: “Als […]
Walraven Sax de trotse distributeur van Domaine Tariquet
Domaine Tariquet is een familiedomein dat sinds 1912 in handen is van de familie Grassa. Het is gelegen in het hart van de Gascogne tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. Sinds 2005 zorgen Rémy en Armin Grassa, broers én vijfde generatie wijnmakers, voor de meer dan 1.000 hectare wijngaarden, de wijnen en de Bas-Armagnacs […]
Masterclass “Sangiovese en zijn terroir”
Iets bijzonders organiseren vind ik leuk en spannend tegelijk. Wie gaat er mee in nieuwe initiatieven en hoe ervaart men mijn visie op proeverijen etc. Ik probeer altijd iets anders, iets beter te doen en ga altijd voor meer informatie dan normaal, laat altijd meer wijnen proeven dan gebruikelijk is en zet altijd de wijn […]
TAFELBEREIDINGEN WEER IN DE SPOTLIGHTS
Gastvrijheidscoach Clemens Schalkwijk lanceert op 1 maart aanstaande Tafelbereidingen.nl. Daarmee wil hij het klassieke vakmanschap van het bereiden van gerechten aan tafel weer op de kaart zetten in Nederland. Daarnaast roept hij horecaondernemers op om op 21 april mee te doen aan de ‘Nationale dag van de tafelbereidingen’ om zo de restaurantmedewerkers weer in de […]
Palinghandel stapt over op SEG gecertificeerde paling
De leden van de Nederlandse Vereniging van palinghandelaren hebben hun leveranciers in de aquacultuur aangegeven per eind 2023 uitsluitend nog SEG-Certified paling in te zullen kopen. De certificering zorgt ervoor dat volledig verantwoorde paling en palingproducten duidelijk herkenbaar zijn voor de consument. Het handelskeurmerk SEG-Certified is een belangrijke toevoeging aan het Eel Stewardship Fund®, het […]
Nieuw bij Bakkerij Carl Siegert! Gigabol Potato
Nieuw bij Bakkerij Carl Siegert zijn de hamburgerbol met aardappel. De Gigabol Potato is geïnspireerd op de ‘potatobuns uit Amerika, een echte klassieker voor hamburgers. De aardappel vervangt een deel van het meel en zorgt dat de broodjes een korte prettige afbeet hebben en lekker smeuïg zijn. ‘No waste’: snijrestanten als ingrediënt Voor de Gigabol […]