menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Dutch BBQ Team Banner
Home » Nieuws & Evenementen
  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 8
  • Volgende »

Smokkel van jonge paling naar China volledig ingestort

Geplaatst op: 24 september 2020

De smokkel van glasaal – jonge paling – naar China is dit seizoen in sterke mate teruggedrongen van – geschat – 100 ton naar een gerapporteerde 5 ton. De glasaalsmokkel vormde de afgelopen 10 jaar de grootste bedreiging voor de palingstand in Europa. De Duitse wetenschapper en palingexpert Florian Stein spreekt van “een crash van […]

Categorie: Nieuws Tags: Europol, Stichting Dupan

WAT IS NEDERLAND TOCH LEKKER

Geplaatst op: 20 september 2020

Zondag was het een heerlijke dag niet alleen vanwege de lekkere septemberzon maar bovenal vanwege de combinatie met gerechten van Nederlands PalingPatron Martin Kruithof. Ik was in Giethoorn in de prachtige tuin van restaurant de Lindenhof ** daar werd en palingparty georganiseerd. De dag begon met een toespraak van Martin, die als handelsmerk heeft dat […]

Categorie: Algemeen, Nieuws Tags: Dupan, DUTCH BBQ TEAM, ESF, Martin Kruithof, PALING PATRON

DUPAN DOET EEN PLECHTIGE BELOFTE

Geplaatst op: 6 september 2020

Nog 10 jaar “Niets doen is geen optie” en “Geen woorden maar daden” De afgelopen maanden heeft DUPAN in een 10-delige reeks van artikelen haar visie gedeeld over de Europese Aalregulering en wat er moet gebeuren om de al 9 jaar stijgende palingstand nog verder te verbeteren. Onze artikelen waren gebaseerd op de ‘10 Geboden […]

Categorie: Nieuws Tags: Dupan, Good Fish Foundation, Paling

GOED AAL-BEHEER LOONT

Geplaatst op: 29 augustus 2020

2020 is een geweldig jaar voor de intrek van glasaal, ofwel jonge paling. Zulke hoeveelheden jonge paling hebben ze in de afgelopen 25 jaar nog nooit gezien, zeggen vissers uit Groot-Brittannië. Een video toont het indrukwekkende spektakel. Niet alleen in de delta van de Severn, de langste rivier van het Verenigd Koninkrijk, observeerden vissers en onderzoekers […]

Categorie: Nieuws Tags: Dupan, Glasaal, Paling

SUIKERMAXDAG

Geplaatst op: 8 juli 2020

Suikermaxdag’: voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Suikermaxdag is de dag dat je de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen maximum hoeveelheid vrije suikers voor een heel jaar al op hebt. Kinderen van 4 tot 8 jaar consumeren relatief het meeste vrije suikers, bijna twee keer zoveel als de WHO adviseert als […]

Categorie: Nieuws Tags: Suikermaxdag, Wereldgezondheidsorganisatie

EEN UNIEKE NIEUWE LIJN KAASMESSEN

Geplaatst op: 23 juni 2020

Als een topbedrijf als de Duitse ambachtelijke messenfabrikant Robert Herder  en Fromagerie Guillaume uit Berkel-Enschot elkaar ontmoeten is het een kwestie van veel tijd, eindeloos overleg, tientallen proefsessies maar dan is het ook, een uniek serie kaasmessen voor de zwarte brigade en enthousiasten. Ze hebben prachtige namen gekregen. De hele reeks heet Fromaĝo, wat kaas  […]

Categorie: Nieuws Tags: Kaasmessen, Robert Herder

Sterrenchef Martin Kruithof van De Lindenhof uitgeroepen tot Paling Patron 2020

Geplaatst op: 10 juni 2020

Martin Kruithof, Meesterkok en patron-cuisinier van 2-sterren-Restaurant De Lindenhof in Giethoorn, is door Stichting DUPAN uitgeroepen tot Paling Patron van het jaar 2020. De Paling Patron wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor de verbetering van de palingstand en het behoud van de Nederlandse palingcultuur. Alex Koelewijn, voorzitter van DUPAN licht de keuze voor […]

Categorie: Nieuws Tags: De lindenhof, Dupan, ESF, Giethoorn, Martin Kruithof, MICHEL VAN DER KROFT, PALING PATRON

BBQ-LIVESTREAM T.B.V. SUPPORT CASPER WAS EEN SPEKTAKEL

Geplaatst op: 9 juni 2020

BBQ-LIVESTREAM T.B.V. SUPPORT CASPER WAS EEN SPEKTAKEL

Categorie: Nieuws Tags: bbq, Gastropedia, Support Casper

De Grote Hamersma Harold Hamersma & Esmee Langereis

Geplaatst op: 16 mei 2020

Ruim 90 procent van alle wijn die we thuis drinken, kopen we in de supermarkt of bij een van de nationale slijterijketens. Maar welke moeten we nou hebben als we voor het schap staan? Het antwoord daarop is eenvoudig: alleen de beste natuurlijk. En De Grote Hamersma weet precies welke dat zijn. Al jaren is […]

Categorie: Nieuws Tags: De Grote Hamersma, Esmee Langereis, Harold Hamersma, WIJN

50% MEER VIS IN EUROPESE ZEE

Geplaatst op: 16 mei 2020

Kabeljauw gul

Groot nieuws van het belangrijkste Europese wetenschappelijke visserijcomité STECF. In onze Europese zee zit gemiddeld “50% MEER vis dan 10 jaar terug.” “Er zijn echter nog verdere inspanningen nodig, vooral in de #Middellandse #Zee“, schetst het rapport. Daniel Voces, directeur van de Europese visserijkoepel Europêche Bruxelles, ergert zich intussen groen en geel aan “radicale milieu-NGO’s […]

Categorie: Nieuws Tags: Europese zee, VIS

DE FINALISTEN VAN DE HOTTEST CHEF 2020

Geplaatst op: 5 mei 2020

Het was even schakelen toen Tabasco de culinaire wedstrijd voor de Hottest Chef ineens geheel online moest gaan voortzetten. Om een positieve wending te geven aan alles wat ons begin maart overkwam, werd in korte tijd de hele competitie online voortgezet. En met succes: maar liefst 30 schitterende recepten werden ingestuurd uit allerlei verschillende hoeken, […]

Categorie: Algemeen, Nieuws Tags: Hottest chef, Tabasco

NIEUW BIJ GASTROPEDIA DE CULINAIRE PODCAST

Geplaatst op: 28 april 2020

In de podcast van Gastropedia.nl luistert u naar de culinaire overpeinzingen. Met aandacht voor het heden, het verleden en de toekomst. Vragen als, waarom en waarvoor worden gesteld aan mensen uit de culinaire wereld. Terugluisteren kunt u op een moment dat u uitkomt. Regelmatig zal er een een nieuwe podcast bij komen.  Klik HIER om […]

Categorie: Nieuws Tags: Felix Wilbrink, Gastropedia, podcast

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 8
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact