Door Barbara Verbeek: Afgelopen maandag werden wij ontvangen in hartje Amsterdam in het statige en nog steeds prachtige Amstel hotel. We waren uitgenodigd door wijnimporteur Walraven Sax om een masterclass te volgen van Escudo Rojo. Deze werd gegeven door de , speciaal overgevlogen managing director Emmanuel Riffaud, alias de hoofdwijnmaker van Escudo Rojo. We vroegen […]
BENEFIETPROEVERIJ DE NEDERLANDSE WIJNPROEVERIJ HELPT DE AHR
De Nederlandse wijnwereld helpt de Ahr. Wij nodigen u uit voor de benefietproeverij en veiling op maandag 23 augustus 2021 bij Karakter Wijnimport in Amsterdam. De opbrengst van de entrée en veiling komt geheel ten goede aan de getroffen Ahr-wijnproducenten. Er heeft zich een regelrechte ramp voltrokken in een van de mooiste en meest bijzondere wijngebieden van […]
EEN LEVEN ZONDER ONRUST EN STRESS
Er gaat eigenlijk niks boven Hollands rundvlees zoals de runderen van Hoeve de Groenzoom grazen zoals hun naam al doet vermoeden in het natuurgebied de Groenzoom. Hier hebben de runderen de ruimte en de vrijheid om te eten wat ze maar willen. Ze leiden er een leven zonder onrust en stress. De runderen zijn uitsluitend […]
Sasja Moonen wint Jeunes Sommeliers Competition
De pas 21-jarige Sasja Moonen van Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand te Amsterdam, is winnaar geworden van de eerste Jeunes Sommeliers Competition 2021. Met de titel plaatst Moonen zich voor de internationale Jeunes Sommeliers Competition 2021 in het Franse Lyon, later dit jaar. Ondanks corona konden Nederlandse jonge sommeliers maandag 14 juni zichtbaarheid verwerven […]
TOPVARKEN ALTIJD VROUWELIJK, DUS ZUIVER VAN SMAAK
Versheid is één van de belangrijkste aspecten van vlees. Het TOPvarken is gegarandeerd dagelijks vers en afkomstig van Nederlandse bodem. Daarnaast is het TOPvarken ALTIJD vrouwelijk, dus zuiver van smaak. Ook de herkomst speelt een belangrijke rol als het aankomt op het huidige vleesaanbod. Hoe groeit het varken op? Het TOPvarken voldoet qua huisvesting en […]
Charlotte Kleyn Eten onderweg – toen en nu
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? Hoe zorgden pelgrims onderweg voor eten? En hoelang picknicken we al? Charlotte Kleyn dook in de geschiedenis van eten op reis. Ze bezocht musea […]
Weer 2,5 miljoen palingen erbij
De zuidelijke Randmeren krijgen er op woensdag 3 maart ruim 2,5 miljoen jonge palingen bij. Vanuit het historische Elburg worden de twee meest oostelijk gelegen randmeren verrijkt met ruim een miljoen jongen aaltjes. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van LNV. Voor de aankoop van de glasaal is steun verleend vanuit het […]
Luigi Bosca kiest voor Walraven Sax als nieuwe distributeur in Nederland
Luigi Bosca, één van belangrijkste wijnhuizen uit Argentinië en bekend van merken zoals Luigi Bosca, La Linda en het prestigieuze Finca los Nobles, kondigt aan dat zij voor Walraven Sax heeft gekozen als distributeur voor haar wijnen in de Nederlandse markt vanaf 1 april 2021. Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is zeer verheugd met deze […]
“BBQ52 – The Cooking Conductor”
BBQ52 is een veelzijdig bbq-boek vol lekkere recepten en fraaie foto’s. Bovendien is het een inspirerend jaarverslag van een dirigent, tevens ervaren hobbykok, die als beginnend ‘Grillmaster van de Achtertuin’ in Hollands weer en wind buiten kookt op een kamado. In het boek volgt de lezer de Cooking Conductor in zijn ontwikkeling; het laat naast […]
Baron Philippe de Rothschild kiest voor Walraven Sax
Baron Philippe de Rothschild, één van Frankrijks belangrijkste wijnproducenten van leidende merken zoals Mouton Cadet, Escudo Rojo en Mapu, kondigt aan dat zij voor Walraven Sax heeft gekozen als distributeur voor haar merkwijnen in de Nederlandse markt vanaf heden. Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is erg verheugd met deze uitbreiding van het portfolio: […]
Eerste winkel met alleen Nederlandse wijnen is een feit
Mede-eigenaar Roderick Meijer: “Hoewel de tijden van ‘zure bocht’ allang voorbij zijn, weten veel Nederlanders de ‘pinot uit de polder’ nog niet goed te vinden. In supermarkten en slijterijen is Nederlandse wijn niet of nauwelijks verkrijgbaar. Ook kopen relatief weinig mensen hun wijn direct bij lokale wijnboeren. Hoe mooi is het dat we nu een […]
Uitzicht, het onstuimige leven van Adri de Visser
Op 1 december 2020 verschijnt het boek Uitzicht, het onstuimige leven van Adri de Visser. De internationaal bekende natuurfotograaf Adri de Visser werd 8 jaar geleden neergeschoten in Nairobi (Kenia). Zes kogels veranderen zijn leven dramatisch. Hij raakt volledig verlamd en vrijwel blind en daardoor voor honderd procent afhankelijk van hulp. Met het aangrijpende levensverhaal […]