In de podcast van Gastropedia.nl luistert u naar de culinaire overpeinzingen. Met aandacht voor het heden, het verleden en de toekomst. Vragen als, waarom en waarvoor worden gesteld aan mensen uit de culinaire wereld. Terugluisteren kunt u op een moment dat u uitkomt. Regelmatig zal er een een nieuwe podcast bij komen. Klik HIER om […]
1,2 MILJOEN PALINGEN VERHUISD NAAR ZEELAND
De Zeeuwse meren en kreken kregen er vandaag (6 maart 2020) ruim 1.250.000 jonge inwoners bij. Het betreft glasaaltjes, jonge palingen, die verhuisden van overbevolkte riviermondingen in Frankrijk naar Zeeland, waar te weinig paling is. De palingstand in Zeeland kreeg daarmee een flinke impuls. Stichting DUPAN coördineerde dit herbevolkingsproject in opdracht van het ministerie van […]
ONDER DE ROOK VAN DE HEINEKEN
In Onder de rook van de Heineken keert Harold Hamersma terug naar zijn jeugd. Op liefdevolle en aangrijpende wijze beschrijft hij hoe het was om op te groeien in een volksbuurt in de jaren zestig. Prachtig schrijft Hamersma over de avonturen die hij met zijn vriendjes in de buurt beleefde, over de vroege uren waarop hij […]
HIGH LEVEL PEPERSAUS BIJ TABASCO
Tabasco® heeft een nieuwe saus bedacht op basis van rocoto pepers. Deze Peruaanse peper uit het Andesgebergte wordt op grote hoogte geplukt en in de lokale keuken veelvuldig gebruikt. Ook wel bekend als de zeer pittige capsicum pubescens, hebben de pepertjes de vorm van een appeltje met binnenin zwarte zaden. Dankzij de toegevoegde kruiden, ahornsiroop […]
APOLLO PRESTENTEERT VEGAN MELANGES
Tijdens de Horecava 2020 in de Rai te Amsterdam presenteerde Apollo -Solina een tweetal vegan mixen. Waarom ? Ook in de horeca word er minder vlees geserveerd. Deze trend zal zich in de toekomst gaan voortzetten. Apollo heeft de boodschap begrepen en komt met twee innoverende eiwitrijke producten op tarwebasis. Hiermee kan elke chef gemakkelijk […]
WK BBQ IN TORHOUT BELGIE 2021
Voor het lekkerste WK ter wereld moet je volgend jaar in Torhout zijn. Want het Lokaal Bestuur Torhout organiseert op 28, 29 30 mei 2021 het WK BBQ in samenwerking met de BBQ Fielesoofen. De BBQ Fielesoofen zijn een gekend begrip in Torhout en ver daarbuiten. Ze organiseerden eerder al het Belgisch (2009) en Europees […]
HET VERHAAL VAN DE PALING
We kunnen hier heel veel vertellen over de aal/paling, dat doen we al bij het hoofdstuk vis. Hierbij het verhaal verhaal van A tot Z over de situatie van de paling/aal. september 2017. De beelden spreken voor zich. HET VERHAAL VAN DE PALING Frans Bon, chef-kok van Apollo / Solina, bereidt een gerecht […]
EEN BOEK OVER MENUKAART ALS COMMUNICATIEMIDDEL
Horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat brengt in juni 2019 het inspiratieboek Wat maak je me nu?! uit. Dit is een warm pleidooi voor de menukaart als communicatiemiddel tussen gast en gastvrouw/heer. Naast tips voor chef-koks en horeca- ondernemers, biedt het boek een blik in de culinaire schrijfkeuken voor liefhebbers van taal en uit eten gaan. […]
HET GOUDEN BESTEK VOOR DE DERDE KEER VAN START
Het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering gaat voor de derde keer van start. De finale vindt plaats op donderdag 30 januari op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in Utrecht. De prijs richt zich op opdrachtgevers die erin slagen om catering van meerwaarde te laten zijn voor hun bedrijf of organisatie.
HERTOG JAN EERSTE WIJNEDITIE GRAND PRESTIGE VATGERIJPT
Na eerdere succesvolle introducties van Grand Prestige Vatgerijpt introduceert Hertog Jan vandaag een nieuw speciaalbier, gerijpt in wijnvaten van het Betuws Wijndomein. Het is de eerste keer dat de bierbrouwer een wijneditie in de Grand Prestige Vatgerijpt-serie uitbrengt. Uit de maandenlange rijping op de Betuwse wijnvaten zijn 1700 flessen Grand Prestige Vatgerijpt 2019 Hollandse Wijn […]
NUTRISCORE HOE WERKT HET.
De in Frankrijk ontwikkelde voedselkeuzelogo Nutriscore begint ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Met dit logo kun je in één oogopslag zien hoe gezond een product is. In Frankrijk heeft de overheid de Nutri-Score ingevoerd als gezondheidslabel op voeding. In augustus 2018 liet ook België weten voor de Nutri-Score kiezen. Hoe […]
PRIJZEN REGEN VOOR BETUWS WIJNDOMEIN
Diederik Beker, wijnmaker van het Betuws Wijndomein in Erichem, ontving maar liefst twee van de acht gouden medailles tijdens de uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019 op 1 september 2019 in Amerongen.