Op 17 en 18 augustus vond het jaarlijkse BBQ-spektakel WBQA Nederland plaats in de tuin van Kloosterhotel La Sonnerie te Son en Breugel. Het evenement viel samen met het Open NK Culinair Barbecueën. In die wedstrijd werd het Dutch BBQ-team Nederlands BBQ-kampioen 2019. Per onderdeel was er een winnaar, de scores werden bij elkaar opgeteld […]
Beker voor België in spannende BBQ Interland
Onder een zomers zonnetje, op een Betuws Wijndomein genieten van watertandend lekkere BBQ-gerechten. Bereid door de talentvolste bbq-koks van Nederland én België. Er zijn vervelender manieren om je zondag door te brengen. Deze BBQ Interland telde vele winnaars; het Belgisch BBQ team dat er met de beker vandoor ging, het goede doel Support Casper (onderzoek […]
GEZOCHT: BIERSPECIALIST HORECA 2019
Sta jij straks op het podium in een bomvol Theater Amsterdam met de Entree Award ‘Bierspecialist in de horeca 2019’, powered by Mise en Place? Ben jij de man of vrouw die gasten een optimale bierbeleving biedt? Zet jij bier letterlijk en figuurlijk op de kaart in de horeca? Kortom: heb jij de x-factor? Schrijf […]
MASTERKLASSE PALING LEERLINGEN CAS SPIJKERS ACADEMIE
Chef-kok Mathijs Jacobs van Restaurant De Beejekurf te Venray gaf op de Cas Spijkers Academie te Nijmegen, samen met DUPAN Voorzitter Alex Koelewijn een “paling” masterklasse aan de leerlingen van deze opleiding. CAS SPIJKERS ACADEMIE De Cas Spijkers Academie is een TOP-opleiding voor koks die op het hoogste niveau in de horeca willen werken. Als […]
NEW RELEASE WIJNPROEVERIJ TORRES WIJNEN
Tijdens een wijnproevrij in het Waldorf Astoria te Amsterdam liet Bart Gijtenbeek (algemeen directeur Walraven Sax) weten dat ze een Luxury Division zijn gestart, gericht op het Premium segment. De wijnomzet zakt in Europa, maar de dure en kwalitatieve wijnen stijgen wel. Ter gelegenheid hiervan presenteerde Miguel Torres van Familia Torres, de New vintage Release […]
WORKSHOP WIJN UIT ZUID-ITALIË
Leuk, lekker en leerzaam. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze workshop uitgebreid kennismaken met de rijk geschiedenis van Italiaanse zuiden, daar waar het ooit allemaal begon. We gaan in op de invloed van de Grieken, de Etrusken en de Romeinen, maar besteden uiteraard ook aandacht aan de jongste generatie wijnmakers. Wetgeving is altijd van toepassing en de […]
VAN SYB INTRODUCEERT NIEUWE HORECABELT
De Pauw is een luxe, functionele horecabelt gemaakt van hoogwaardig, stevig leder. De chique belt is voorzien van drie vakken die ruimte bieden aan een portemonnee, handheld (pen) en pinautomaat. De positie van de vakken kan naar wens ingedeeld worden, ze kunnen bijvoorbeeld ook alledrie naast elkaar worden geplaatst. Aan de zijkant is er ruimte […]
NO MILK TODAY
Espressions lanceert deze dagen haar ‘’Soya Milk Maker and More’’! De éérste keukenmachine waarmee je in eigen keuken verse soja-, amandelmelk en zelfs soepen en rijstpastas bereidt. Ideaal wanneer je wilt starten met een volledig plantaardig dieet of wanneer je lactose intolerant bent. Volledig plantaardig leven is een steeds groter wordende trend en kan perfect […]
SALTWELL ZEEZOUT MINUS 35 % NATRIUM
Dagelijks eten we te veel zout. Daarom heeft Apollo een gamma aan producten ontwikkeld zonder toegevoegd zout en ook een bijzonder soort zout, namelijk zout met 35% minder natrium. De combinatie van de van nature aanwezige mineralen in Saltwell geven Saltwell een zachte zout smaak die zeer goed vergelijkbaar is met de smaak van keuken. Het […]
GOOSENECK POUR OVER KETTELE VAN ESPRESSIONS
Van Amsterdam en Parijs tot aan New York: pour over coffee en -thee is helemaal hip bij de liefhebbers! Geniet nu ook thuis van deze populaire, handgezette koffie en thee met de in RVS uitgevoerde Espressions ‘’Gooseneck Pour Over Kettle’’. De Gooseneck is zeer gemakkelijk in gebruik en beschikt over een speciale zwanenhalsuitloop voor het […]
TREKTOCHT LANGS TIEN OOSTENRIJKSE SPECIALITEITEN
Wie Oostenrijk zegt, denkt aan bergen, zonnige alpenweiden en blauwe luchten. In plaats van een trektocht door de bergen, maak ik een stedentour. Onderweg trakteer ik je op tien Oostenrijkse specialiteiten. Van stevige kost voor de grote trek tot smullen van fijne stukjes (zoete) patisserie. Overal zit wel een mooi verhaal aan vast. Ga mee […]
JONGE PALINGEN UITGEZET IN DE RANDMEREN
De wateren van de Zuidelijke Randmeren zijn op 6 maart verrijkt met 2.500.000 jonge baby palinkjes. Het watergebied van Elburg tot aan Muiderberg zit daarmee tot de biologe draagkracht gevuld. Je zou kunnen zeggen dat de Randmeren tot de rand gevuld zijn met paling. Visserijbedrijven Peter Jansen en Jan Foppen uit Harderwijk en Gerard Heimensen […]