Inge Jeurink heeft het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering gewonnen. Ze ontving de trofee op donderdag 24 januari op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer te Utrecht. Er waren vier genomineerden. Jeurink is sinds juni vorig jaar Manager
CHEFKOKS-KOKS-GASTVROUWEN-GASTHEREN-PATISSIERS
Misschien wel een van de drukste site’s voor de Chefkoks – Koks – Gastheren – Gastvrouwen – Patissiers. Er is geen pagina die zoveel kennis-, inspiratie- en vacatures deelt voor iedereen die werkzaam is in de horeca, of horeca gerelateerde horeca bedrijven “leveranciers”. Een ding is zeker, het is een van de meest inspirerende facebook pagina (met […]
DIDESS GOES RETRO
Didess lanceerde twee nieuwe assortimentboxen met Retro-koekjes. Authentieke en smaakvolle koekjes uit de oude doos, die helemaal passen in de huidige trend van retro en vintage. Retro Sprits Sprits is een koekje, dat al sinds de zestiende eeuw in onze contreien gebakken en gegeten wordt. Sprits is een verbastering van het Duitse Spritzkuchen, wat ‘opgespoten gebak’ betekent. Het assortiment Retro […]
LUNCH OF DINER VAN SOENIL BAHADOER IN DECOR VINCENT VAN GOGH
Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen biedt jou de mogelijkheid om te genieten van een lunch of diner in het decor van Vincent van Gogh. Vlakbij het restaurant ligt het Van Goghkerkje en de tweesterrenchef heeft toestemming om op deze bijzondere locatie gerechten te serveren. ‘Op 100 meter van ons restaurant ligt het Van […]
PAUL VAN TRIGT 20 JAAR PRODUCTINNOVATIES
Vlees wordt een specialistische markt: kluiven en grillen zijn in, verpakkingen vertellen the story. Gelijktijdig ligt de consumptie van vlees onder vuur, vega is in opkomst. ‘Dat hoeft niet verkeerd te zijn, vlees mag best een concurrent hebben, maar de slager moet vega dan wel aanbieden als honderd procent vegetarisch. Vlees is vlees; vega moet […]
HET BROODBOEK
Dit ultieme broodboek combineert het beste van twee werelden: het ovenverse, artisanaal gebakken brood van Toon De Klerck wordt rijkelijk belegd door de beste chefs van België. Van wit brood tot donker meerzadenbrood, spelt- of glutenvrij brood, dit boek bevat voor ieder wat wils. Wie geen zin heeft om zelf met de deegrol aan de […]
VRUCHTBARE MAALTIJD
Het aantal zwangere medewerkers bij Koppert Cress is toegenomen nadat het bedrijf twee jaar geleden warme lunches met veel groenten op het menu heeft gezet. Dat zei Rob Baan, directeur/ eigenaar van Koppert Cress, in een gesprek met Allesovercatering.nl. Baan probeert ervoor te zorgen dat zijn medewerkers tussen de middag de benodigde hoeveelheid groenten – […]
MARTIN KRUITHOF DE VARENDE CHEF
Hello, good morning, how are you today!’ Het is niet ongewoon als je Martin Kruithof vrolijk een lied hoort zingen in de keuken van zijn tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. Al vijfentwintig jaar staat hij als eerste van het personeel iedere ochtend op, om ’s avonds als laatste de lichten uit te doen. Zijn werk is zijn leven […]
PALING EN BIER
De palingsector roept alle betrokken partijen op om mee te werken aan een duurzame en evenwichtige branche. En laat weten dat paling weer op de kaart gezet kan worden. Bijvoorbeeld in combinatie met bier. Paling en bier. Kan dat een gelukkig huwelijk zijn? Ja dat kan, er liggen tig mogelijkheden, zo bleek tijdens een proeverij […]
RECEPT VOOR PANKLAAR PERSBERICHT
‘Zeg, jij schrijft toch persberichten? Ik heb er een gemaakt. Zou je die even kunnen nalezen? Je hebt vast wel wat schrijftips’. Dit soort vragen en verzoeken krijg ik regelmatig. Daarom deel ik bij deze mijn ‘recept’ voor –zoals ik het zelf graag noem- een panklaar persbericht. Als horecajournalist en tekstschrijver weet ik dat het […]
NEDERLAND TEAM WINT INTERLAND VAN BELGIE
Het Nederlandse team van topchefs heeft maandag 17 september de interland om de PalingbokAal 2018 in de wacht gesleept. Top-teams van (sterren)chefs kookten tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy drie gerechten, met paling als ingrediënt. De Nederlandse en de Belgische teams kookten ieder drie amuses en drie hoofdgerechten. Er stond een aantal verplichte klassiekers […]
SPEAKEASIES
Speakeasies, illegale bars, waren tijdens de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig de uitgelezen manier om toch, weliswaar illegaal, naar het café te gaan. Hoewel alcohol tegenwoordig (en gelukkig!) niet meer illegaal is, slaat de term op het creëren van een retro-omgeving uit de jaren twintig, waarin cocktails van topkwaliteit worden geserveerd. Speakeasies zijn omgeven […]