Het Betuws Wijndomein is dit weekend uitgeroepen tot ‘ Éen van de beste wijngaarden van de jaargangen 2017-2018’. Tijdens de prestigieuze uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen in Amerongen werd het wijndomein van Diederik Beker beloond met maar liefst 7 zilveren medailles. Constante kwaliteit wijnen uit de Betuwe! Tijdens de feestelijke uitreiking […]
KOOK INTERLAND NEDERLAND – BELGIË
Samen met Eurotoques Nederland organiseert Gastropedia.nl de Interland Nederland – België om de PalingbokAal 2018 In AHOY (Rotterdam) treden op maandag 17 september topteams van Belgische en Nederlandse chefs aan om te strijden voor de PalingbokAal 2018. Het strijdtoneel is de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Tussen 12.00 en 15.30 uur worden drie gerechten gemaakt met paling […]
SAMBAL OF CHUTNEY (CATNY)
We kennen allemaal wel het hete spul sambal genaamd maar wat is het nu precies en wat is een chutney? Valt dit ook onder ‘het hete spul’ De vraag is dan ook wat is Sambal en wat is Chutney Sambal is het Indonesisch woord voor een condiment of toevoeging, een ingrediënt dat traditioneel bestaat uit […]
HOLLANDSE CIDER WINT INTERNATIONALE PRIJS
De perencider van Steve’z uit het Betuwse Meteren timmert niet alleen in Nederland aan de weg, maar maakt ook buiten de landsgrenzen indruk. In Engeland, het ciderland bij uitstek, is afgelopen mei de perencider van Steve’z op de Royal Bath & West International Cider Championships bekroond met zilver. Met meer dan 600 verschillende soorten cider […]
DE BBQ TREND 2018 EEN BARROW COOKER
Wilt u barbecuen op een bijzondere plek. Het strand, in het bos, op events en festivals. Draait de wind of de zon. Komen er meer gasten dat verwacht en moet het terras uitgebreid worden Dan is de Barrow Cooker ideaal. U kunt deze zo in een handomdraai veiligverplaatsen. Het unieke van de Barrow Cooker is […]
MASTERKLASSE PALING AAN LEERLINGEN STERKLAS
SVH Meesterkok en Paling Patron 2018 Michel van der Kroft gaf op het ROC te Amsterdam, samen met DUPAN Voorzitter Alex Koelewijn een “paling” masterklasse aan de leerlingen van Sterklas. De Sterklas is een initiatief van de Nederlandse SVH Meesterkoks en is al ruim 20 jaar de hoogste culinaire vakopleiding in Nederland. Sterklassers die de […]
WALRAVEN SAX VOEGT SCACI & SALITOS TOE AAN HAAR ASSORTIMENT
Walraven Sax kondigt aan per direct de nieuwe exclusieve distributeur te worden van Scavi & Ray en Salitos in Nederland. Zowel Scavi & Ray als Salitos zijn als gevestigde brands een perfecte toevoeging in het Walraven Sax assortiment. Cinto Gersie, Director International Markets van MBG Global Brands GmbH licht toe: “Wij zijn blij dat […]
MICHEL VAN DER KROFT PALING PATRON 2018
Stichting DUPAN heeft bij besluit van 13 februari 2018 Michel van der Kroft, Meesterkok bij 2-sterren-Restaurant ’t Nonnetje te Harderwijk, uitgeroepen tot Paling Patron van 2018. Alex Koelewijn, voorzitter van Stichting DUPAN licht de keuze voor Michel van der Kroft toe: Als Paling Patron werpt Van der Kroft zich op als fervent voorstander van het […]
VAN VINOLOGEN REGISTER NAAR KWALITEITS REGISTER
De afgelopen jaren is er nogal wat onrust in wijn opleidingsland. SWEN veranderde in 2015 in SDEN en ook de titel Vinoloog bleek plotseling niet beschermd. Met alle gevolgen van dien. Vervelend voor de Wijnacademie, maar vooral verwarrend voor de hard studerende vinologen (in spe) van de opleiding. Nu presenteert de Wijnacademie een nieuw register […]
GEKWEEKTE STEKELROGGEN UITGEZET IN DE OOSTERSCHELDE
Afgelopen zaterdag(14 oktober jl) is er in de Oosterschelde voor het eerst stekelroggen uitgezet die aan wal in aquaria zijn gekweekt. De komende jaren moeten er nog duizend volgen. Vijf organisaties waaronder het Wereld Natuur Fonds (WNF) willen onderzoeken of ze op deze manier bedreigde roggen– en ook haaienpopulaties weer gezond kunnen krijgen. Roggen en […]
GRATIS ESF-LICENTIE VOOR VERKOOP PALING
Met het ESF® logo van Dupan kiest de consument voor een verantwoord palingproduct. Met een ESF-Afnemerslicentie laat u zien dat uw paling bijdraagt aan goed beheer. Ook zo’n gratis licentie? Vraag uw leverancier om het aanvraagformulier. Het ESF zorgt ervoor dat de palingsector verduurzaamt, zodat ook generaties na ons kunnen genieten. Lees hier meer over […]
IBÉRICO HAM, ER WORDT MEER VERKOCHT DAN DAT ER SPAANSE VARKENS ZIJN.
Overal kun je tegenwoordig dure, maar nog net betaalbare eikeltjesham van het Spaanse Ibérico-varken kopen. Een Duitse journalist dook erin en ontdekte nog meer dan wat insiders allang wisten. Cécile Janssen – Foodlog De in Spanje woonachtige Duitse journalist Thomas Urban kwam vorige maand in de Süddeutsche Zeitung met een artikel waarmee hij de Duitse consument en de […]