Tot 8 cm lange schijnvrucht (de aardbei is de gezwollen bloembodem van de plant; de vruchten zijn de tientallen ‘pitjes’ op de buitenkant) die, afhankelijk van het ras, langwerpig of bijna rond kan zijn. Het zachte, zoete tot zuurzoete vlees heeft vaak een uitgesproken en kenmerkende smaak en kan in z’n geheel worden gegeten. Aardbeien bevatten […]
Aardbeien Romanoff wat is dat en door wie bedacht
Aardbeien Romanoff is een klassiek dessert dat bestaat uit verse aardbeien geserveerd met een zoete, romige saus, vaak gemaakt van slagroom en likeur. Het gerecht wordt meestal koud geserveerd en is geliefd om zijn eenvoudige maar verfijnde smaak. Oorsprong & Geschiedenis De exacte oorsprong van Aardbeien Romanoff is enigszins onduidelijk, maar er zijn een paar […]
BEIGNETS DE FRAISES (aardbeienbeignets).
Voor de beignets de Frasies die men een stevige aardbeien (met kroontje) besprenkeld met Kirschwasser, gedrenkt in banketbakkersroom met een door midden gesneden vanillestokje. Door beslag gehaald en gefrituurd, bestoven met poedersuiker. Variaties (sappig fruit): bramen, kersen, sinaasappel. Op deze link vindt u nog meer dan 300 klassiek dessert en ijs gerechten. Hierbij […]