Arjan Buwalda, een van de grillmasters van het meervoudig Nederlands en Europees kampioen Dutch BBQ Team, brengt de kunst van het barbecueën naar een nieuw niveau. Met een focus op authentieke bereidingen en toegankelijkheid, streeft het Dutch BBQ Team ernaar om hun culinaire grillgerechten voor iedereen bereikbaar te maken. De kracht van hun aanpak ligt […]
BBQ-Braadworst gemaakt door Paul van Trigt
BBQ/braadworsten wisselen erg per regio en per slager. Hierbij zie u worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt hoe je zelf de perfecte BBQ-worst zelf kan maken. En Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je deze verse worst gemaakt van Porc au Grain varken het beste kan grillen. Paul van Trigt, jarenlange […]
GELAKTE PALING VAN DE BBQ
Verse paling bereidt op de Grill Guru Kamado BBQ door Dutch BBQ Team cooker Arjan Buwalda.
De paling wordt afgelakt met een Teriyaki saus. Daarbij wordt een combinatie van verse roerbak groenten en Japanse mie geserveerd.
Geschiedenis BBQ-braadworst
Hoewel de geschiedenis van de worst ongeveer 200 jaar teruggaat als een manier om vlees te bewaren het verwerken van vleesresten en orgaanvlees Braadworst is waarschijnlijk de oudste worst die er is, daar stam onze BBQ-worst ook vanaf. In Duitsland is nog altijd een discussie tussen de Franken en Thüringen wie als eerste de braadworst […]
Heyde Hoeve Duroc – Skottsberg – Dutch BBQ Team
Soms komen de beste ingrediënten en talenten samen om iets onvergetelijks te creëren. Voeg Heyde Hoeve Duroc varkenshaas en buikspek, het tafelzuur van Kesbeke, en een handvol verse groenten van PUUR groenten toe aan je boodschappenlijst. Combineer dat met de kookkunsten van Captain Arjan Buwalda en Cooker Mitch van Egmond van het Dutch BBQ Team […]
Hoe Zeeuws is Zeeuwsspek? Paul van Trigt verteld.
Het product is in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Zeeuwsspek […]
Kalfspaté en croûte met Paul van Trigt
Er zijn verhalen bekend dat in de eerste eeuwen van onze jaartelling de Grieken vlees, groenten en kruiden vermengden en gevormde in deeg. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Paté en Croûte bereidt. En Cooker Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je dit op de Grill […]
MAYONAISE DE GESCHIEDENIS
De naam mayonaise is afgeleid van ‘sauce mahonnaise’, oftwel de saus van Mahón. Mahón is een plaats op het Spaanse eiland Menorca (Minorca). Hoe de saus precies aan zijn naam komt is niet duidelijk. Het volgende verhaal wordt wel genoemd. In 1707 veroverden de Engelsen het eiland Menorca, dat een strategische positie in de Middellandse Zee […]
Mayonaise maken met behulp van een staafmixer
Mayonaise maken met behulp van een staafmixer gaan super snel. Doe een heel ei, mosterd, azijn peper en zout naar smaak in een hoog bakje. Meng het met de staafmixer en voeg langzaam de olie er aan toe. Arjan Buwalda laat u zien hoe hij deze verse mayonaise maakt. Kijk voor meer culinaire video’s en […]
Overdracht van Leiderschap binnen het Dutch BBQ Team
Na vele succesvolle jaren als captain van het Dutch BBQ Team, draagt Frans Bon met trots het stokje over aan Arjan Buwalda. Onder Frans’ leiding heeft het team talloze kampioenschappen en prijzen veroverd, wat zijn onmiskenbare impact op het team onderstreept. Hoewel Frans zich nu richt op het trainen en begeleiden van nieuwe en jonge […]
Unagi Kabayaki op z’n Hollands.
Unagi Kabayaki is een van de meest geliefde gerechten in Japan, een ware smaakbeleving. De perfect gegrilde paling, doordrenkt met een rijke, zoete sojasaus, is een traditioneel hoogtepunt in de Japanse keuken. Captain Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team geeft hier een bijzondere draai aan door een Hollandse variant te creëren. Dit doet hij […]
