Albert Kooy, SVH meester-kok, staat bekend als de grondlegger van Dutch Cuisine. Hij heeft zich ingezet voor de Nieuwe Nederlandse keuken, waarbij duurzaamheid en gezondheid centraal staan. In deze keuken spelen de Nederlandse eetcultuur, streekproducten en seizoens-groenten de hoofdrol (80% – 20% dierlijke producten}. Hoewel zijn koksopleiding zich richtte op de Franse keuken, ontdekte hij […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 5
- Volgende »
Arjan Buwalda de meester van de Grill
Arjan Buwalda, een van de grillmasters van het meervoudig Nederlands en Europees kampioen Dutch BBQ Team, brengt de kunst van het barbecueën naar een nieuw niveau. Met een focus op authentieke bereidingen en toegankelijkheid, streeft het Dutch BBQ Team ernaar om hun culinaire grillgerechten voor iedereen bereikbaar te maken. De kracht van hun aanpak ligt […]
ASPERGES OP DE BBQ
De asperge is al 5000 jaar bekend als groente, geneeskrachtig kruid en versiering. De oudste bewijzen van een aspergecultuur zijn gevonden in de piramide van Sakkara (Egypte), waar muurtekeningen werden aangetroffen van een offergave voor een farao. Captain Frans Bon van het Dutch BBQ Team bereidt groene en witte asperges op de Kamado BBQ van […]
BARBECUE HANDSCHOENEN
Altijd oppassen om tijdens het barbecueën niet je vingers te verbranden. Gelukkig zijn er speciale handschoenen om dit te voorkomen. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Je pakt er zo een rvs rooster mee uit je barbecue. One size over het algemeen en fits all.
Barbecue jij veilig?
Wie houdt er niet van? Mooi weer en heerlijk barbecueën. De tijd is aangebroken dat de temperaturen weer omhooggaan en de barbecues uit stoffige schuren worden getrokken. Helaas gebeuren er nog (te) vaak ongelukken die vaak gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Op deze pagina vind je alle tips die je nodig hebt om veilig te kunnen […]
Barbecue Woordenboek
In dit Barbecue Woordenboek ontdek je de geheimen van perfect voorbereid vlees, leer je alles over de verschillende soorten houtskool en briketten, en krijg je inzicht in de beste grilltechnieken. Van termen als “indirect grillen” tot “low and slow”, en van de keuze voor het juiste rookhout tot het begrijpen van temperaturen en marinades – […]
BBQ BRUSH
Een RVS Rooster afwassen is eigenlijk not done. Echte pitmasters en chefs stoken de bbq goed op, leggen hun rooster boven het hete vuur en borstelen met een staalborstel. Welke staalborstel? Deze lange borstel is voorzien van een handige greep en een extra lange steel, waardoor je ook bij een hete bbq je handen niet […]
BBQ PALING – KRUIDEN – BAKKEN – LAKKEN – ETEN
Het Dutch BBQ Team gebruikte alleen paling met het ESF® logo van Dupan en geschikt voor een verantwoord paling product.
BBQ VIDEO’S
Op deze pagina vindt u video’s van het Dutch BBQ Team en video’s waar leden van het team bij betrokken zijn.
BBQ WOK
Stevige wok met gaatjes voor op de barbecue. Deze die u op de afbeelding ziet is de roestvrijstalen Bastard Deluxe Wok met twee stalen handvatten. Het is perfect voor het wokken van groenten, paddenstoelen, vlees, vis of schaal en schelpdieren. Het geeft een andere smaak aan uw gerechten en je gebruik maar een minimum aan […]
BBQ WORKSHOPS
Met de BBQ-workshop leert u onder begeleiding van onze BBQ-experts van het Dutch BBQ-team echt lekker barbecueën. Of je nu beginner of expert bent, iedereen is welkom. Onze exclusieve BBQ-workshop wordt gegeven op barbecues van Bastard, Grill Guru en een Treager hout Grill bbq. LEUK EN LEERZAME BBQ-KOOK WORKSHOP Tijdens de BBQ-workshop is het […]
BBQ-LIVESTREAM VERSLAG DE KALFSVLEES SUPPORT CASPER
Alle teams hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Kijkers kunnen een éénmalige donatie van € 3,- doen door ‘CASPER’ te sms’en naar 4333 of een ander bedrag doneren via de actiepagina van het event. Hierbij de kalfsvlees gerechten gerechten […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 5
- Volgende »