Kalfshersenen worden in Nederland weinig gegeten. Vroeger werd het klassiek bereid, bijvoorbeeld geblancheerd in rode wijn en koud geserveerd met gesnipperde rode ui, peterselie en kappertjes. Tegenwoordig wordt het in het buitenland, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, als een echte delicatesse gegeten. Kalfshersenen hebben een zachte structuur en de smaak is romig. Voor de bereiding is het advies om de […]
KALFSNIER MET VET
Kalfsniertjes smaken het fijnst en ook niertjes kan je best zo puur mogelijk klaarmaken. Deze kalfsnieren zijn omgeven in eigen vet. Verse, goed bereide niertjes hebben een aparte en bijzonder lekkere smaak. Eenmaal gekocht is het raadzaam om ze zo snel mogelijk te bereiden, bij voorkeur nog op dezelfde dag. Het is ook mogelijk om […]
ZEEDUIVEL (Lophius piscatorius).
Maximale lengte 1,8 m, meestal tot 1 m. Met een gewicht van 30 tot wel 40 kg. Dergelijke grote/zware exemplaren zijn echter minder geschikt voor consumptie. Bovenzijde roodbruin tot groen grijs met donkere vlekken, onderzijde vuilwit, donkere randen langs borst- en buikvinnen en anaalvin. De voorste rugvinstralen zonder membraan. De eerste met aan het uiteinde […]