Porchetta is een schitterend product uit de Italiaanse keuken waar al eeuwen over wordt geschreven en al door de Romeinse adel graag werd gegeten. Maar pas op, in Italië spreek je van Porchetta bij een bereiding van speekvarken. In Nederland gaat het al gauw over een veel goedkopere rollade van buikspek. Hoe belangrijk de juiste […]
Hoe Zeeuws is Zeeuwsspek? Paul van Trigt verteld.
Het product is in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Zeeuwsspek […]
PAUL VAN TRIGT PORCHETTA OP Z’N HOLLANDS
Porchetta een schitterend product uit de Italiaanse keuken. bereid door Paul van Trigt en gegrild door Arjan Buwalda. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. En Cooker Arjan Buwalda is lid van het Dutch BBQ Team. DE OORSPRONG VAN PORCHETTA Porchetta is een schitterend product uit de Italiaanse keuken waar al eeuwen over […]
VARKEN, BUIKSPEK
Het buikspek is het deel waar de speklapjes van worden gesneden. De buik van het varken levert mooie stukken mager spek. De mooiste variant is de buik waar geen knars* of kraakbeen meer in zit en waarvan het zwoerd is verwijderd. De mate van bevleesdheid is bepalend voor de kwaliteit van het spek. Buikspek wordt […]