Balkenbrij is een gerecht van de slacht. Dit gerecht is vooral in Gelderland, Overijssel, Brabant en Limburg bekend. De recepten variëren per streek. In Gelderland wordt het gemaakt van boekweitmeel, gebonden bouillon met rozijnen en wat rommelkruid (voor de typische smaak en rode kleur). In Brabant maken ze dit gerecht van gemalen lever, niertjes en […]
Dennis van den Beld balkenbrij van hert
Winnaar van de Gouden Koksmuts 2020, Dennis van den Beld, is chef-kok van Het Roode Koper* in Ermelo. Hij laat zien hoe je een Tarte Tatin met spruiten maakt. En balkenbrij van hert, rode bieten en een bechamelsaus van blauwschimmel. En dat allemaal in de kookstudio van Van Essen exclusieve keukens. Hotel Landgoed Het […]
Dennis van den Beld bereidt hertenrug
Dennis van den Beld, chef-kok van Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo én winnaar van de kookwedstrijd om de Gouden Koksmuts, laat zien hoe hij rosé gebraden hertenrug bereidt. Met een paar geweldige bijpassende garnituren. Abonneer je op Gastropedia TV van onze website Gastropedia.nl in de gaten voor meer culinaire video’s. Hotel Landgoed […]