Tijdens de opening weken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe een nieuwe unieke wedstrijd. Wie maakt de lekkerst & Beste Wild Droge Worst van 2024. De voorzitter van de jury is Paul van Trigt. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige en winnaar van vele (inter-)nationale vakwedstrijden. Vanuit deze […]
Geschiedenis van droge worst
Vlees kon men vroeger niet al te lang bewaren. Een oplossing hiervoor was het pekelen, roken of drogen van vlees en of worst. Gedroogde worsten die gedroogd waren, waren waren lang te bewaren en makkelijk op te bergen door ze aan de zolderbalken te hangen of in het rookkanaal van de schoorsteen. Gemakkelijk tijdens de […]
Paul van Trigt maakt droge worst van Iberico varken.
Droge worst wisselt erg per regio en per slager. Hierbij laat worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt zien hoe je de perfecte droge worst zelf kunt maken. Op deze video ziet u hoe droge worst met kruidnagel van het Iberico varken gemaakt wordt. Kijk op meer video’s over worst maken en culinaire tip op www.gastropedia.tv […]