Mootjes paling, aangebakken in boter en gestoofd in bier en een gefruit mengsel van zuringblaadjes, brandneteltoppen, peterselie, pimpernel, salieblaadjes, bonenkruid, dragon, kervel en tijm. De saus gebonden met eidooiers en afgemaakt met citroensap. Koud geserveerd. dit is de klassieke bereiding, tegenwoordig wordt het warm geserveerd. Tegenwoordig is bier vaak vervangen door wijn en zo zijn […]
GARNAAL, NOORDZEE-, GRIJZE GARNAAL, GEWONE GARNAAL (Crangon crangon).
Maximale lengte 9 cm, meestal 4,5-8 cm. Grijsbruin van kleur, soms met een donkere dwarsband over het vierde abdominaal segment. Het rostrum is dorsoventraal afgeplat, steekt niet of nauwelijks voorbij de ogen uit, is vooraan afgerond en heeft geen zijwaartse stekels. De garnaal kan van kleur veranderen om zich aan te passen aan de ondergrond […]
NOORDZEE VISFILEERMESSEN VAN EDWIN VINKE
Solinger staalwaren heeft samen met sterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang** en Robert Herder een speciale serie speciale serie handgemaakte vis(fileer)messen ontwikkeld. Het lemmet is gemaakt van roestvast staal met een hardheid van ongeveer 59 HRC. Beide namen staan in het lemmet geëtst. Het heft is gemaakt van POM of walnotenhout en 4-voudig geklonken. De messen […]
Paling in ‘t Groen Edwin Vinke**
Tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat (Zeeuws-Vlaanderen) geeft zijn eigen frisse interpretatie van de Vlaamse klassieker Paling in ‘t groen. Voor meer culinaire inspiratie en nieuwe video’s kunt u regelmatig terecht gastropedia.tv
WINTERPEEN (Daucus carota).
Grote, roodoranje, vlezige wortels, waarvan de pit of kern doorgaans iets lichter van kleur is dan de schors. De kleur van de wortel is afhankelijk van erfelijke aanleg en groei-omstandigheden; in droge, warme zomers is ze beter (=dieper) dan in koele, natte zomers. Een goede, rode kleur gaat meestal samen met een hoog caroteengehalte. Er […]