Eieren kunnen het beste worden bewaard in de koelkast. Bovendien is dit beter voor de versheid: eieren verliezen in een dag op kamertemperatuur meer versheid dan in een week in de koelkast. Neem daarbij de volgende regels in acht: 1. Plaats de eieren met de punt/spitse kant naar beneden; de dooier blijft dan beter in […]
EI GERECHTEN
Elke dag een eitje, is dat wel verantwoord? Een ei, daar zit veel in. Eieren zijn een bron van essentiële voedingsstoffen. Eieren staan in de Schijf van Vijf. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Een ei hoort er gewoon bij. Op deze link kunt u meer dan 500 klassieke […]
Frans Bon pocheert een ei
Chef-kok Frans Bon laat een stukje keukentechniek zien. Hoe je een mooi en vers ei perfect pocheert. Abonneer je op Gastropedia TV van onze website Gastropedia.nl in de gaten voor meer culinaire video’s.
KIPPENEIEREN
Alleen al in Nederland leven zo’n 30 miljoen leghennen van specifieke legrassen; jaarlijks zorgen ze voor zo’n 9.712 miljoen eieren (Cijfers: Vee, Vlees en Eieren 2000). Een leghen produceert gemiddeld 300 eieren van gemiddeld 61 g per jaar. Er zijn echter uitzonderingen. De eerste eieren van een jonge hen worden ‘henneneieren’ genoemd en wegen 40-42 […]
KWARTEL EI
Kwarteleieren zijn de eieren van een kwartel. Een kwartel is een vogel uit de fazantenfamilie en behoort tot de hoendervogels. Het is een kleine, schuwe vogel van maximaal 17 centimeter. Het is een vogel die wel kan vliegen (onhandig), maar zich meer lopend voortbeweegt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen mestkwartels en legkwartels, waarbij de legkwartel […]
ONDERZOEK NAAR EI EN HART EN VAATZIEKTEN
Van het eten van kippeneieren alleen krijg je nog geen verhoogde cholesterolspiegel. Mensen die uitgebalanceerd en vetarm eten kunnen de 200 mg cholesterol die een ei bevat zonder meer verwerken. Het ei heeft in vergelijking met de andere bronnen van cholesterol bovendien het geluk relatief arm te zijn aan calorieën en verzadigde vetten . Er […]