De asperge is al 5000 jaar bekend als groente, geneeskrachtig kruid en versiering. De oudste bewijzen van een aspergecultuur zijn gevonden in de piramide van Sakkara (Egypte), waar muurtekeningen werden aangetroffen van een offergave voor een farao. Captain Frans Bon van het Dutch BBQ Team bereidt groene en witte asperges op de Kamado BBQ van […]
BARBECUEËN
Bij deze vorm van bereiden wordt gebruikgemaakt van gloeiende houtskool-, gas- of elektrische barbecue. Het vlees wordt kort en meestal hevig gegrild waardoor een typische smaak ontstaat. Bij gebruik van houtskool kan het bij het barbecueën soms wel een uur duren voordat er voldoende gloed is om een steak te kunnen grillen. Bij een gas- […]
BBQ VIDEO’S
Op deze pagina vindt u video’s van het Dutch BBQ Team en video’s waar leden van het team bij betrokken zijn.
BBQ-Paling-Teriyakisaus
Captain van het Dutch BBQ Team Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een gerecht met verse paling van de barbecue met krielaardappel, zeekraal, asperges en teriyakisaus.
BRAADZAK
Bereidingswijze van vlees in een daarvoor geschikte zak. Doe het vlees (met of zonder andere ingrediënten) in de braadzak en sluit die goed af.. Maak in de bovenkant van de zak vier gaatjes. De bereidingstijd is afhankelijk van de soort en de grootte van het vlees, vis of groente. Met een braadzak bereid je eenvoudig […]
CAVEMAN-STYLE BBQ
De naam zegt het al: barbecueën als een oermens. Het enige dat je in principe nodig hebt is een stapel gloeiende (houts)kolen. Dus geen rooster of iets dergelijks! Vlees wordt direct op de hete kolen bereid. Gebruik voor caveman-style houtskool in plaats van briketten. Bij de verbranding van briketten vormt zich namelijk een dikke aslaag […]
De geschiedenis van spaghetti Vongole
Spin-offs van pasta, kaas en tomaten zijn er in overvloed, maar de echte spaghetti en Vongole zijn maar in één Italiaanse stad te vinden. In een legende die de Napolitaanse obsessie met spaghetti met Vongole destilleert, zou de beroemde toneelspeler Eduardo De Filippo in 1947 na een lange dag optreden naar huis zijn teruggekeerd, hongerig […]
Eierpannenkoek met Kimchi spannende creatie van Frans Bon
Frans Bon, een ware meester in de culinaire wereld, blijft verrassen met zijn nieuwste creatie: Eierpannenkoek met Kimchi. Deze keer heeft hij een spannende draai gegeven aan de Kesbeke Kimchi, de beroemde gefermenteerde Chinese kool, door het op een geheel nieuwe en onverwachte manier te presenteren. Met deze Koreaanse delicatesse onderstreept hij de veelzijdigheid en […]
ENTRECÔTE À LA BORDELAISE (entrecote à la bordelaise).
In boter gesauteerde biefstuk van de tussenrib of runderlende. Gedresseerd, bedekt met schijven gepocheerde rundermerg en overgoten met sauce bordelaise. Het recept voor de biefstuk uit Bordeaux werd geboren in de wijngaarden. Het is een klassieke Franse saus genoemd naar de regio Bordeaux in Frankrijk, die beroemd is om zijn wijn . De saus is […]
FOIE GRAS
Foie Gras, oftewel ‘vette lever’, is een waar symbool van de Franse gastronomie. Het kan afkomstig zijn van een gans (oie) of van een eend (canard). Wordt voornamelijk gebruikt voor de bereiding van de delicatessen ganzen/eendenleverpaté en ganzenleverterrine. Voor de ganzenlever wordt een grote Toulousegans gefokt en vetgemest. De lever van een niet vetgemeste gans […]
Frans Bon pocheert een ei
Chef-kok Frans Bon laat een stukje keukentechniek zien. Hoe je een mooi en vers ei perfect pocheert. Abonneer je op Gastropedia TV van onze website Gastropedia.nl in de gaten voor meer culinaire video’s.
FRUIT DE MER VAN DE BBQ
Plateau de Fruits de Mer betekent in het Frans “Bord met de vruchten van de Zee”. Het is een zeevruchtenschotel van rauwe en gekookte schaaldieren die koud worden geserveerd op een schaal, meestal op een bedje van ijs. Wij doen het dit keer anders en hebben een Fruits de Mer bereid op de Grill Guru […]