Geen betere plek om een mythe te doen ontstaan dan een Amsterdamse kroeg. We weten dat het heel normaal was dat er iets te eten was. Van een gekookt ei tot een bal gehakt. Gesneuveld door ziekelijke regelzucht. Er doet zelfs het verhaal de ronde dat die gehaktballen garnalen bevatten. Hoe kan dat? Doordat de […]
Felix Wilbrink gehaktbal met Hollandse garnalen.
Felix Wilbrink, was de culinaire journalist van De Telegraaf, hij is nu met een verdiende pensioen. Maar voor gastropedia.tv blijft hij actief en neemt u mee naar een stukje geschiedenis in Amsterdam. Een gehaktbal met Hollandse garnalen. Geen betere plek om een mythe te doen ontstaan dan een Amsterdamse kroeg. We weten dat het heel […]
SAUCIJZENBROODJE HET VERHAAL
Raar eigenlijk om bladerdeeg, gevuld met een rolletje gekruid gehakt, een broodje te noemen. Saucijzenbroodjes zijn warm verkrijgbaar op Nederlandse treinstations. Maar ook bij bakkers, pompstations en tegenwoordig ook bij supermarkten. Saucijzenbroodjes zijn voornamelijk populair in Nederland en België, al zie je ze in steeds meer landen verschijnen. Onbekend is wanneer de saucijzenbroodjes precies zijn […]