Albert Kooy, SVH meester-kok, staat bekend als de grondlegger van Dutch Cuisine. Hij heeft zich ingezet voor de Nieuwe Nederlandse keuken, waarbij duurzaamheid en gezondheid centraal staan. In deze keuken spelen de Nederlandse eetcultuur, streekproducten en seizoens-groenten de hoofdrol (80% – 20% dierlijke producten}. Hoewel zijn koksopleiding zich richtte op de Franse keuken, ontdekte hij […]
Arjan Buwalda de meester van de Grill
Arjan Buwalda, een van de grillmasters van het meervoudig Nederlands en Europees kampioen Dutch BBQ Team, brengt de kunst van het barbecueën naar een nieuw niveau. Met een focus op authentieke bereidingen en toegankelijkheid, streeft het Dutch BBQ Team ernaar om hun culinaire grillgerechten voor iedereen bereikbaar te maken. De kracht van hun aanpak ligt […]
De perfecte gegrilde Aubergine door Albert Kooy
Unagi kabayaki, geroosterde paling uit de Japanse keuken, is een delicatesse die je moet proberen. Verse paling wordt gefileerd, vervolgens op de BBQ geroosterd, vervolgens gestoomd en dan weer op de BBQ geroosterd met kabiyaki saus van paling graten, dashij, mirin, sake en sojasaus, voor een verrukkelijke maaltijd. Serveer dit met rijst. Albert Kooy, SVH […]
Geschiedenis BBQ-braadworst
Hoewel de geschiedenis van de worst ongeveer 200 jaar teruggaat als een manier om vlees te bewaren het verwerken van vleesresten en orgaanvlees Braadworst is waarschijnlijk de oudste worst die er is, daar stam onze BBQ-worst ook vanaf. In Duitsland is nog altijd een discussie tussen de Franken en Thüringen wie als eerste de braadworst […]