SVH Meesterkok Michel van der Kroft van Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk werkt in een sfeervol en intiem restaurant aan de historische Vischmarkt in de oude binnenstad. In een ontspannen ambiance verwennen en verrassen hij samen met eigenaar- gastheer Edgar Groeneveld , en de brigade, de gasten uit binnen- en buitenland met originele gerechten met hart […]
Yornie van Dijk Koolraap, Bladselderij, Brandnetel en Mosterdkaviaar
In het hart van Harderwijk, in een voormalige Agnietenkapel aan het historische plein de Vischmarkt, bevindt zich het met een Michelinster bekroonde restaurant Basiliek*. Hier zwaait chef-kok Yornie van Dijk de scepter. Van Dijk, uitgeroepen tot Young Chef van het Jaar, kiest voor lokale ingrediënten en verwerkt deze op een lichte en frisse manier in […]
ZEEBEER
Vernoemd naar de Harderwijkse Zeeweringen, is een heerlijke meergranen cake-koek-brood boordevol vitaminen en mineralen. Het brood is rijk aan abrikozen, amandelschaafsel, hazel– en walnoten en suiker. Een zeebeer is een baksel dat is bedacht door de gebroeders Aart en Eep Kluiver en bakker Rien de Vries van de Ouderwetse Bakkerij in Harderwijk. De zeebeer past eigenlijk […]
