De asperge is al 5000 jaar bekend als groente, geneeskrachtig kruid en versiering. De oudste bewijzen van een aspergecultuur zijn gevonden in de piramide van Sakkara (Egypte), waar muurtekeningen werden aangetroffen van een offergave voor een farao. Captain Frans Bon van het Dutch BBQ Team bereidt groene en witte asperges op de Kamado BBQ van […]
EIEREN BENEDICT, DE GESCHIEDENIS
Historici geven aan dat er twee mogelijke versies zijn van het verhaal van de oorsprong van het gerecht Eggs Benedict zijn: De eerste mogelijke versie 1860 – De eer is gegeven aan Delmonico’s Restaurant in New York. Het is het allereerste restaurant dat ooit geopend is in de Verenigde Staten. In de jaren 1860 had het restaurant […]
Hollandaisesaus vers van de BBQ
Bij het Dutch BBQ-Team maken we alles zelf. Dus ook de Hollandaise saus maken we a la minute op de BBQ. Cooker Arjan Buwalda laat zien hoe hij deze overheerlijke eiersaus in een paar minuten vers serveert. Recept Sauce Hollandaise Ingrediënten voor ca 3 dl saus: Bereiding: zie video Klik hier voor de geschiedenis van […]
