Andijvie. Een snel groeiende plant, die een brede, platte rozet van bladeren vormt. Het geheel bestaat uit een min of meer gevulde krop, die van onderen goed is gesloten en in het hart bleekgroen tot geel van kleur is. Naar de vorm van het blad is er een onderscheid in heelbladige en gekruldbladige rassen (krulandijvie […]
BESCHUIT MET MUISJES
Beschuit met muisjes is een geliefde Nederlandse traditie die wordt gevierd bij de geboorte van een kind. Traditioneel zijn de muisjes roze voor een meisje en blauw voor een jongen, hoewel ze vroeger wit waren voor jongens. Deze kleurrijke muisjes bestaan uit anijszaadjes bedekt met een suikerlaag en symboliseren vruchtbaarheid. Men geloofde vroeger zelfs dat […]
BOTERKOEK
Zetdeegkoek met veel boter. Een boterkoek is in Nederland een platte ronde koek die traditioneel voor een groot deel is bereid met boter. De koek wordt meestal gemaakt in een boterkoekvorm met een doorsnede van 20-24 centimeter. De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt. Overige ingrediënten zijn bloem, basterdsuiker, […]
Roy Eijkelkamp maakt Paling Tom Kha Kai.
Chef-kok Roy Eijkelkamp van het legendarische tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns, maakt een geweldig gerecht: Paling Tom Kha Kai. Roy kookt in de kookstudio van Van Essen exclusieve keukens. OPENINGSTIJDEN Dinsdag t/m zondagLunch vanaf 12.00 uur en diner vanaf 18.30 uurZaterdag alleen diner vanaf 18.00 uur ADRES Zeeweg 532051 EB […]
SAUCIJZENBROODJE HET VERHAAL
Raar eigenlijk om bladerdeeg, gevuld met een rolletje gekruid gehakt, een broodje te noemen. Saucijzenbroodjes zijn warm verkrijgbaar op Nederlandse treinstations. Maar ook bij bakkers, pompstations en tegenwoordig ook bij supermarkten. Saucijzenbroodjes zijn voornamelijk populair in Nederland en België, al zie je ze in steeds meer landen verschijnen. Onbekend is wanneer de saucijzenbroodjes precies zijn […]