Alain Alders is in zijn gerechten altijd op zoek naar ‘een mooie balans tussen klassieke en moderne tonen’. Daarbij heeft hij een voorkeur voor seizoen producten uit de regio. Hij beschrijft zijn eigen stijl van koken graag als ‘losjes’. Alain Alders Alain: “In Ierland wordt op een duurzame manier aan veeteelt gedaan, in harmonie met […]
André van Doorn
André van Doorn is voormalig chef-kok en eigenaar van restaurant-kasteel Heemstede in de rustige omgeving van Houten. André heeft een traditionele kookstijl met een moderne en altijd spannende uitvoering. Zijn gerechten bereidt hij met respect voor de seizoenen en het product. André is sinds 2006 lid van de Chefs’ Irish Beef Club en heeft eerder […]
Andrès Delpeut
Chef-kok Andrès Delpeut werkt als culinair manager bij Compass Group Famous Flavours in Amsterdam. Met Famous Flavours verzorgt hij hoogwaardige culinaire evenementen voor de nationale en internationale (zakelijke) markt. Hierbij spelen duurzame ingrediënten en verrassende seizoensproducten een belangrijke rol. Andrès is sinds 2007 lid van de Chefs’ Irish Beef Club. “Het is lastig om Ierland niet […]
Erik de Boer
Chef-kok Erik de Boer is een creatieve en gedreven professional, met meer dan 30 jaar ervaring bij uitstekende restaurants als Lakes, het toegankelijke Hilversumse sterrenrestaurant dat altijd een hotspot was. Erik is sinds 2006 lid van de Chefs’ Irish Beef Club. “De verbindende factor tussen de leden van de Chefs’ Irish Beef Club is […]
Erik van Loo
Het stijlvolle restaurant Parkheuvel staat in Het Park, pal aan de Maas in Rotterdam. Chef-kok en slagerszoon Erik van Loo heeft veel oog voor detail en kiest alleen de beste ingrediënten om zijn gasten échte smaken voor te schotelen. Erik werkte in 2015 mee aan het SBS-programma MasterChef, waarin hij een masterclass met Iers rundvlees […]
Ierland
De kwaliteit van de Ierse keuken is in de voorbije decennia, net zoals dat in Groot-Brittannië het geval is, spectaculair verbeterd. Jonge chefs zetten de Ierse ingrediënten en gerechten naar hun hand en maken er eerlijke, eenvoudige en dikwijls lichte bereidingen mee. De traditionele Ierse keuken biedt geen hoogstaande gastronomie, maar eenvoudige doch voedzame gerechten. […]
Jan Klein
Jan Klein, voormalig eigenaar van sterrestaurant Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord, is een van de oorspronkelijke leden van de Chefs’ Irish Beef Club sinds de oprichting in 2004. “Bij de keus van vlees gaat mijn voorkeur uit naar het Ierse vlees. Afkomstig van vleesrunderen die heel veel ruimte hebben op de uitgestrekte weilanden met sappig, groen gras […]
Michel van der Kroft
Restaurant ’t Nonnetje van chef-kok Michel van der Kroft ligt intiem in het oude centrum van Harderwijk. De keukenformule bevat verfijnde seizoensgebonden en regionale gerechten met een Frans-internationale basis. Michel is sinds 2010 lid van de Chefs’ Irish Beef Club en is onvoorwaardelijk fan van Ierland. “De warme gastvrijheid, het prachtige ruige landschap, de ontspannen […]
Roger Rassin
Chef-kok Roger Rassin is geïnspireerd door de Frans-mediterrane keuken. Zijn gerechten kenmerken zich door de innovatieve bereidingswijze van groenten en seizoen producten. Roger is sinds 2010 lid van de Chefs’ Irish Beef Club. Hij liet in juni 2015 zien hoe eenvoudig het is om een heerlijke entrecote en een geweldig lekkere hamburger van ribeye te […]
Shepherd’s Pie een traditioneel gerecht uit Verenigd Koninkrijk
Shepherd’s Pie is een traditioneel gerecht uit het Verenigd Koninkrijk. Dat bestaat uit een laag gehakt (meestal lamsvlees) bedekt met een laag aardappelpuree en vervolgens gebakken tot het goudbruin is. Het is een hartige, vullende maaltijd die vooral populair is in de wintermaanden. Oorsprong en Geschiedenis Vroege Versies: De oorsprong van Shepherd’s Pie gaat terug […]
WHISKEY, IERSE-
Hoewel elk verhaal over whisky in Schotland begint, hebben de Ieren het drankje uitgevonden. Het wordt gespeld als ‘whiskey’ als het om Ierse of Amerikaanse whisky gaat. Ierse whisky is een type whiskey dat afkomstig is uit Ierland en staat bekend om zijn kenmerkende smaakprofiel en productiemethode. Het wordt gemaakt van gemoute gerst en andere […]
Wilco Berends
Wilco Berends is eigenaar en patron cuisinier van De Nederlanden. In zijn keuken gebruikt hij graag dagverse producten die de verschillende seizoenen te bieden hebben. Zijn kookstijl kan ondanks het verfijnde smaakpalet bijna worden onderscheiden als ‘natuurlijk, met mondiale invloeden’. Wilco: “Een Ierse koe graast het grootste deel van zijn leven buiten, wat mooi kwaliteitsvlees […]