Een antipasto (meervoud: antipasti) heeft net als de Spaanse tapas zijn klassiekers Het is een traditioneel Italiaans aperitiefhapje dat voor het avondmaal geserveerd wordt. Het is een lichte schotel dat voor de maaltijd geserveerd. Prosciutto, Serranoham, amandelen, mozzerella in plakjes of olijven zijn de meest gangbare hapjes wat geserveerd wordt. Je kan het serveren als […]
HISTORIE VAN GRAVAD LAX
Gravad lax, ook wel gravlax genoemd, is een iconisch gerecht uit Scandinavië dat bestaat uit gemarineerde, rauwe zalm. Dit delicate gerecht wordt vooral in de Scandinavische landen geserveerd als aperitiefhapje, maar heeft ook zijn weg gevonden naar andere keukens, waaronder die van Nederland, waar het vaak als voorgerecht of op een frisse salade wordt geserveerd. […]
KELLY BRONZE KALKOEN
De Kelly Bronze wordt gezien als de ultieme kalkoen voor bij het kerstdiner. De farms van de familie Kelly zijn allemaal gevestigd in Engeland, rond de plaats Danbury in Essex en ze gaan alleen voor “het beste van het beste”. Dit betekent zowel vooruit- als terugkijken in de wijze van het houden van de KellyBronze. […]