Pesto is een gepureerd mengsel van knoflook(uit Vessalico), pijnboompitten, verse basilicumblaadjes(uit Pra, een wijk in Genua) en eventueel bonenkruid, zeezout geëmulgeerd met olijfolie en Parmezaanse kaas. Pesto of pesto alla genovese (uit Genua) is een Italiaanse saus. Oorspronkelijk gemaakt door (Ligurische).De ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam ‘pesto’ = gestampt. Het […]
STOMEN (cuire à la vapeur).
Stomen reduceert de kooktijd met tweederde. Het product loogt minder uit, blijft droog en kan zodoende meteen verwerkt worden. Producten van gelijke grootte of celstructuur kunnen tegelijkertijd worden gestoomd. Er zijn drie manieren om te stomen: in een speciale high pressure cooker, in een stoomkookketel en in een casserole. In een high pressure cooker wordt […]
ZUIGLAM
Een zuiglam is een lam dat nog onder de moeder loopt. Over het algemeen worden zuiglammetjes binnen 4 maanden geslacht. In Frankrijk worden de lammetjes heel jong geslacht, met een leeftijd van 4 tot 6 weken. Zuiglam heeft een unieke smaak. Het vlees is bijna melkachtig en ontzettend romig, een uniek karakter binnen het lamsvlees. […]