Een broodje halfom is een traditioneel Joods-Amsterdams broodje, belegd met pekelvlees en runderlever, op smaak gebracht met witte peper en zout, zonder boter. Het broodje wordt gemaakt met twee flinke plakken gekookte lever en vier plakjes pekelvlees, geserveerd op een wit vloerkadetje. Het vlees komt van de koe en is geslacht volgens Joodse tradities. Alleen […]
ISRAËL
Er bestaat geen uitgesproken Israëlische keuken omdat de gebruikte recepten zijn samengesteld onder invloed van de vele Joodse culturen uit landen zoals, Polen, Rusland, Syrië, etc. en zijn beïnvloed door Arabieren en NoordAfrikanen. Elke gemeenschap ontwikkelde enkele originele en unieke gerechten die nu tot het culinaire erfgoed van Israël horen. Van de Jemenieten komen de […]
KOOSJER
Producten die bereid zijn volgens de Joodse spijswetten en daarop gecontroleerd door rabbijnen krijgen het Koosjer certificaat. Producenten met het Koosjer certificaat kunnen hun producten herkenbaar maken met het ORT-stempel: Onder Rabbinaal Toezicht. Omschrijving Producten die bereid zijn volgens de Joodse spijswetten en daarop gecontroleerd door rabbijnen krijgen het Koosjer certificaat. Producenten met het Koosjer certificaat […]