Patron Cuisinier, Erik van Loo, van Restaurant Parkheuvel** te Rotterdam, laat voor de camera’s van www.gastropedia.tv zien hoe je kabeljauw op de huid bakt. Bij Erik van Loo draait het om kwaliteit. Echt eten. Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering. En dat allemaal in kookstudio van Martin van Essen Exclusieve […]
KABELJAUW, GUL (Gadus morhua).
(Gul = jonge vis). Maximale lengte 1,9 m, meestal 50-80 cm. Rug en flanken variabel van kleur, meestal groenbruin met vlekken; buik wit. Opvallende witte zijlijn, die gebogen is boven de borstvinnen. Drie rug- en twee anaalvinnen. Kindraad. Leeft in scholen, meestal nabij de bodem. Een trekkende vis die grote afstanden kan afleggen. Beroemd is […]
STOKVIS
Stokvis is in de Noorse zon en wind gedroogde vis. Meestal is dit kabeljauw, maar ook koolvis, lom, schelvis en leng worden gedroogd. Drogen is een eeuwenoude conserveermethode. Stokvis is hierdoor zeer lang houdbaar, soms wel een jaar. Stokvis is niet gezouten en bevat derhalve alleen de natuurlijke aanwezige stoffen. De vis wordt in het voorjaar […]
TARA
Tara: Kabeljauw