Alle teams hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Kijkers kunnen een éénmalige donatie van € 3,- doen door ‘CASPER’ te sms’en naar 4333 of een ander bedrag doneren via de actiepagina van het event. Hierbij de kalfsvlees gerechten gerechten […]
DE GESCHIEDENIS VAN DE SCHNITZEL
Wat is precies een Schnitzel? Een schnitzel is een zeer dunne kotelet zonder bot. Schnitzels worden gemaakt van kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees of kip. Dat is ofwel gepaneerde en diep gebakken of pan gebakken met of zonder paneren. Een schnitzel wordt bereid door het stuk vlees al dan niet gepaneerd te bakken in olie of reuzel. De meest bekende schnitzel […]
KALFSMUIS
Kalfsmuis komt uit de stomp en wordt daarom kalfsachtermuis genoemd. In het karkas zit namelijk nog een kalfsmuis, de kalfsvoormuis. Die wordt uit de schouder gehaald. De kalfsachtermuis heeft als voordeel dat het een mooi gelijkmatig stuk is, fijn van structuur en delicaat van smaak. Het is uitermate geschikt om langzaam te garen voor Vitello […]
Kalfspaté en croûte met Paul van Trigt
Er zijn verhalen bekend dat in de eerste eeuwen van onze jaartelling de Grieken vlees, groenten en kruiden vermengden en gevormde in deeg. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Paté en Croûte bereidt. En Cooker Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je dit op de Grill […]
KALFSVLEES
Kalfsvlees komt van jonge runderen van maximaal 12 maanden oud. Er bestaan 3 soorten kalfsvlees: kalfsvlees, jong rosé kalfsvlees en rosé kalfsvlees. Kalveren die kalfsvlees leveren zijn opgegroeid met kalvermelk en ruwvoer. De slachtleeftijd is maximaal 8 maanden. De jong rosé kalveren worden gevoerd met ruwvoer en de slachtleeftijd is ook maximaal 8 maanden. Rosé […]
ONZE VRIENDEN
Wij de barbecues van het merk The Bastard. Wij serveren onze gasten en onszelf een glaasje wijn uit de Torres familie, begeleid door een pondje vers gerookte paling met het EFS logo, wat we weer bestellen bij www.paling.nl . Wij zijn een echt team, en dat komt mede door de kleding die wij dragen van Chaud Devant, original chefwear. Hand […]
PICCATA MILANESE, DE GESCHIEDENIS
Dit klassieke gerecht werd voor het eerst genoemd in 1134. Volgens de geschiedenis vindt het zijn oorsprong in Milaan, in Noord-Italië dus. Naar verluidt werd het aldaar voor het eerst geserveerd tijdens een banket in de St-Ambrogio kathedraal. De Romeinen genoten al van gerechten met dungesneden vlees dat gepaneerd en gebakken werd. Klassiek is de […]
Veau sous la Mère kalfsvlees
Het Veau sous la Mère kalfsvlees is uitsluitend afkomstig van kalveren uit Zuid-West Frankrijk. Er wordt al decennia lang een stamboek bijgehouden, zodat de afkomst van de dieren gegarandeerd kan worden. Iedereen, die het Zuid-Westen van Frankrijk bezocht, zal de eindeloze ruimte en rust ervaren hebben. Stress lijkt hier zeldzaam. Deze rust beleven ook de […]
Vitello Tonnato BBQ-stijl
Vitello tonnato is een Italiaans gerecht dat oorspronkelijk bestaat uit gekoeld, gesneden kalfsvlees geserveerd met tonijnsaus. Frans Bon, Captain van het Dutch BBQ-Team laat u zijn BBQ versie aan u zien. Wilt u meer BBQ en andere culinaire video’s zien kijk dan op www.gastropedia.tv Kijk HIER voor de geschiedenis van Vitello tonnato. Hierbij het recept […]