Met de BBQ-workshop leert u onder begeleiding van onze BBQ-experts van het Dutch BBQ-team echt lekker barbecueën. Of je nu beginner of expert bent, iedereen is welkom. Onze exclusieve BBQ-workshop wordt gegeven op barbecues van Bastard, Grill Guru en een Treager hout Grill bbq. LEUK EN LEERZAME BBQ-KOOK WORKSHOP Tijdens de BBQ-workshop is het […]
ERELIJST
Ons hoogtepunt tot nu toe was zondag 26 augustus 2012 in Torhout, België, daar zijn wij met ons team Europees Kampioen barbecueën geworden. Zestig teams uit diverse Europese landen streden om de titel die elke twee jaar wordt vergeven door de World Barbecue Association, WBQA. In 2011 werden we zesde op het wereldkampioenschap in Duitsland […]
GELAKTE PALING VAN DE BBQ
Verse paling bereidt op de Grill Guru Kamado BBQ door Dutch BBQ Team cooker Arjan Buwalda.
De paling wordt afgelakt met een Teriyaki saus. Daarbij wordt een combinatie van verse roerbak groenten en Japanse mie geserveerd.
Oesters Rockefeller op de BBQ Tips & Trics
Het recept van oesters Rockefeller komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 gecreëerd zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat men daar escargots (slakken) wilde bereiden, maar de slakken waren op. Toen hebben ze daarvoor in de plaats maar oesters genomen. Ze hebben de oesters vernoemd naar de destijds rijkste […]
Waar komt de kamado vandaan
De Kamado BBQ heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot enkele eeuwen geleden. Het is gebaseerd op een traditionele Japanse kleioven genaamd de “kamado”, wat in het Japans “fornuis” of “kachel” betekent. De oorsprong van de kamado gaat terug tot het oude China, waar klei-ovens al meer dan 3.000 jaar geleden werden gebruikt. Deze klei-ovens […]