Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
De geschiedenis van kaviaar
Kaviaar, bekend als een luxe delicatesse, bestaat uit de gezouten eieren (of roe) van verschillende soorten steur. Deze delicatesse heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Oorsprong en Vroege Geschiedenis Op 18 juli wordt de Internationale Kaviaardag gevierd. Deze dag is gewijd aan het genieten en waarderen van de luxe en delicatesse […]
KAVIAAR
Kuit van steurachtigen komt onder de naam kaviaar op de markt. Het is een zeer gevraagd product (vooral als voorgerecht of snack) dat vanwege zijn hoge prijs veel wordt geïmiteerd met de eieren van andere vissoorten. Ook is er nogal wat smokkelhandel in kaviaar; de zeer bederfelijke waar doorstaat echter zelden goed de mindere behandeling […]
ZAKOUSKI GESCHIEDENIS
Het begrip zakouski komt uit de Russische keuken. Vóór het communistische regime had men de gewoonte om in de restaurants en eveneens thuis bij grote gelegenheden diverse kleine koude en warme hors-d’oeuvre’s op te stellen in buffetstijl met daarbij sneetjes wit en bruin brood en vooral diverse likeuren en sterk alcoholische dranken zoals wodka, jenever, […]
