Historici geven aan dat er twee mogelijke versies zijn van het verhaal van de oorsprong van het gerecht Eggs Benedict zijn: De eerste mogelijke versie 1860 – De eer is gegeven aan Delmonico’s Restaurant in New York. Het is het allereerste restaurant dat ooit geopend is in de Verenigde Staten. In de jaren 1860 had het restaurant […]
INTERNATIONALE FOOD & DRINK DAGEN
Het lijkt wel of we letterlijk elke dag iets te vieren of te herdenken hebben. Tegenwoordig is er overal wel een dag voor. Sommige hebben een traditie, mensen gezond willen laten eten, een boodschap willen afgeven, gemaakt voor de lol of uit commercieel oogpunt door de afdeling marketing. Hierbij hoofdzakelijk in Nederland maar ook internationaal […]
KABELJAUW, GUL (Gadus morhua).
(Gul = jonge vis). Maximale lengte 1,9 m, meestal 50-80 cm. Rug en flanken variabel van kleur, meestal groenbruin met vlekken; buik wit. Opvallende witte zijlijn, die gebogen is boven de borstvinnen. Drie rug- en twee anaalvinnen. Kindraad. Leeft in scholen, meestal nabij de bodem. Een trekkende vis die grote afstanden kan afleggen. Beroemd is […]
Paul van Trigt maakt droge worst van Iberico varken.
Droge worst wisselt erg per regio en per slager. Hierbij laat worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt zien hoe je de perfecte droge worst zelf kunt maken. Op deze video ziet u hoe droge worst met kruidnagel van het Iberico varken gemaakt wordt. Kijk op meer video’s over worst maken en culinaire tip op www.gastropedia.tv […]
Steaktartaar met gerookte paling bereiden
Frans Bon –Dutch BBQ -Team– maakt samen met Alex Koelewijn van www.paling.nl een luxe steaktartaar met gefileerde gerookte paling. Dutch BBQ-team kiest bewust voor paling met het blauwe ESF° palingfonds logo. Daarmee draag je bij aan het duurzaam beheer van paling. Barbara Verbeek verteld welke lekkere wijn je erbij kan drinken. Zie voor meer informatie: […]