Christmas (of plum) pudding is het traditionele gerecht aan het einde van het Britse kerstdiner. Maar wat wij denken van Christmas pudding als laatste gerecht, is niet wat het oorspronkelijk was. Christmas pudding is in de 14e eeuwse ontstaan als een pap genaamd ‘Frumenty’ die is gemaakt van rundvlees en schapenvlees met rozijnen, bessen, pruimen, wijnen en specerijen. Dit soep-achtige gerecht werd gegeten […]
KELLY BRONZE KALKOEN
De Kelly Bronze wordt gezien als de ultieme kalkoen voor bij het kerstdiner. De farms van de familie Kelly zijn allemaal gevestigd in Engeland, rond de plaats Danbury in Essex en ze gaan alleen voor “het beste van het beste”. Dit betekent zowel vooruit- als terugkijken in de wijze van het houden van de KellyBronze. […]
PANETTONE HET COMPLETE VERHAAL
Panettone is een Italiaans luxe vruchtenbrood. Het is gevuld met krenten, rozijnen en fijngesneden gekonfijte sinaasappel- en citroenschil. Het brood is van oorsprong een specialiteit uit Milaan. Met de kerstdagen is panettone, feestelijk verpakt in cellofaan en met linten eromheen, te koop. De hoge, cilindrische vorm is karakteristiek voor dit brood, evenals de fijne, luchtige […]