Neem een kijkje in de keuken van de familie Kesbeke voor inspirerende kook- en BBQ-video’s. Culinaire vrienden laten je zien hoe je Amsterdams tafelzuur op de juiste manier wordt gebruikt. Je kunt alle video’s bekijken op www.gastropedia.tv. Met dank aan: De librije, Café-restaurant Bon, bysam.nl, thelemonkitchen.nl, Dutch Cuisine, ROC Amsterdam, restaurant RIJKS®, Café de Amstel, […]
Albert Kooy: De grondlegger van Dutch Cuisine
Albert Kooy, SVH meester-kok, staat bekend als de grondlegger van Dutch Cuisine. Hij heeft zich ingezet voor de Nieuwe Nederlandse keuken, waarbij duurzaamheid en gezondheid centraal staan. In deze keuken spelen de Nederlandse eetcultuur, streekproducten en seizoens-groenten de hoofdrol (80% – 20% dierlijke producten}. Hoewel zijn koksopleiding zich richtte op de Franse keuken, ontdekte hij […]
Arie van café de Amstel op bezoek bij de Familie Kesbeke
We kwamen bijna zonder het verrukkelijke tafelzuur van de familie Kesbeke te zitten. Arie van Café de Amstel in Amsterdam was namelijk op bezoek in hun keuken. Arie was zo enthousiast aan het vertellen van moppen dat hij zijn kookkunsten bijna vergat. De vlammen reikten tot aan de afzuigkap. De augurken, die bij de gerechten […]
Arjan Buwalda de meester van de Grill
Arjan Buwalda, een van de grillmasters van het meervoudig Nederlands en Europees kampioen Dutch BBQ Team, brengt de kunst van het barbecueën naar een nieuw niveau. Met een focus op authentieke bereidingen en toegankelijkheid, streeft het Dutch BBQ Team ernaar om hun culinaire grillgerechten voor iedereen bereikbaar te maken. De kracht van hun aanpak ligt […]
Briochebrood, zondespek, Kesbeke, gerookte paling
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
Camiel Kesbeke & Jimmie Boer gerookt zalm & Hollandse topping
Deze veelzijdige toppings zijn perfect voor oesters, groenten en gegrild vlees. Zoals je in de video’s zult zien, valt de appel niet ver van de boom; deze twee jonge talenten volgen moeiteloos in de voetsporen van hun vaders. Bereid je voor op een culinaire reis waarin elke smaakexplosie een verhaal vertelt van vakmanschap en passie. […]
De BBQ-koningin “Elvira” uit Zwolle
In de video ziet u Elvira van het wedstrijdteam Serious Hot Fools uit Zwolle bezig met het grillen van longhaas. Elvira, ook bekend als de koningin van de BBQ, maakt van elke BBQ-wedstrijd een feestje. Met haar eigentijdse chimichurri, waarin de augurken van de Familie Kesbeke een hoofdrol spelen, weet ze telkens weer indruk te […]
DE GESCHIEDENIS VAN DE AMSTERDAMSE UI
Een Amsterdamse ui is een gewone consumptie ui die direct na de oogst handmatig wordt geschild en daarna wordt ingelegd in zoet zuur (azijn en specerijen). De Amsterdamse ui is absoluut geen zilveruitje maar een hand geschilde ui. Vroeger werden deze uien door de familie Kesbeke zelf geschild. Toen het product later groeide, nam Camiel […]
De perfecte gegrilde Aubergine door Albert Kooy
Unagi kabayaki, geroosterde paling uit de Japanse keuken, is een delicatesse die je moet proberen. Verse paling wordt gefileerd, vervolgens op de BBQ geroosterd, vervolgens gestoomd en dan weer op de BBQ geroosterd met kabiyaki saus van paling graten, dashij, mirin, sake en sojasaus, voor een verrukkelijke maaltijd. Serveer dit met rijst. Albert Kooy, SVH […]
De verborgen parel van Vinkeveen
Als u met de boot vanuit Ouderkerk richting Vinkeveen vaart, wacht u net na de Proostdijersluis een bijzondere ontdekking: Café-restaurant Bon, het best bewaarde geheim van Vinkeveen. Al bijna tien jaar is deze idyllische locatie een geliefde pleisterplaats voor watersporters, vrienden en levensgenieters. Hier draait alles om genieten van het leven in een warme en […]
Eierpannenkoek met Kimchi spannende creatie van Frans Bon
Frans Bon, een ware meester in de culinaire wereld, blijft verrassen met zijn nieuwste creatie: Eierpannenkoek met Kimchi. Deze keer heeft hij een spannende draai gegeven aan de Kesbeke Kimchi, de beroemde gefermenteerde Chinese kool, door het op een geheel nieuwe en onverwachte manier te presenteren. Met deze Koreaanse delicatesse onderstreept hij de veelzijdigheid en […]
Jimmie Boer & Camiele Kesbeke gegrilde Bimi met topping
In deze video toont Jimmie aan Camiel de kunst van het grillen van Bimi, een groente die ook wel aspergebroccoli wordt genoemd. Hoewel Bimi nog niet vrij onbekend is, heeft het veel te bieden in de keuken. De groente lijkt op broccoli, maar valt op door zijn slank, lange stelen en unieke smaak die een […]