Mengsel van gare en gepureerde kikkererwten, broodkruim, gehakte knoflook en peterselie, ei, komijn, kurkuma, koriander en sesampasta. Tot balletjes gerold, bestrooid met bloem en in olie gebakken. Geserveerd met pitabrood. Als je aan mediterrane gerechten denkt, denk je dan meteen aan falafel! Sommigen eten hun falafel liever alleen voor een smakelijke snack en anderen vinden […]
HUMMUS
Het klimaat in het Midden-Oosten is uitstekend geschikt voor kikkererwten, de oorsprong van de meest bekende recept van de hummus blijft grotendeels een mysterie. Hummus is een puree op basis van kikkererwten met knoflook, olijfolie en diverse kruiden. Hummus wordt onder andere met pitabrood, Turks brood, Marokkaans brood en Libanees brood gegeten. Op het bord […]
PEULVRUCHTEN
Peulvruchten zijn bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten en linzen. Pinda’s en ‘groene’ peulvruchten zoals doperwten en sperziebonen zijn officieel peulvruchten, maar rekenen we tot noten en groente omdat ze daar qua gezondheidseffecten op lijken. Peulvruchten zijn goed voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Dat is goed voor de bloedvaten. De teelt en productie van […]