Dunne sneetje brood dat bij voorkeur geroosterd wordt boven houtskool, dat is een crostini. De herkomst van de crostini wat in het Italiaans dun toastje betekend komt uit de regio Toscani. Stukje geschiedenis over de crostini Dante Alighieri, een 13e-eeuwse dichter werd in 1302 verbannen uit Florence naar Ravenna. Hier merkte hij op dat het […]
GORGONZOLA (Italië).
Ook wel Stracchino di Gorgonzola genoemd. Zachte koemelkse blauwaderkaas met een rimpelige, ruwe en roodachtige korst. Heeft een trommelvorm en weegt tussen 11,5 en 12,5 kg. De doorsnee is 25 tot 30 cm, de hoogte 16 tot 20 cm. Wordt beschermd met een certificaat, maar in veel landen nagemaakt. Omdat vroeger melk werd gebruikt van […]
KIPPENLEVER
De kippenlever is een goedkoop product dat perfect geïntegreerd is in het kader van een gezonde en evenwichtige voeding; het is laag in calorieën en rijk aan voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine A en eiwitten. De lever is snel en eenvoudig te bereiden. Ruwe kippenlever koop je het beste bij een ambachtelijke slager of poulier. Het is belangrijk […]