Albert Kooy, SVH meester-kok, staat bekend als de grondlegger van Dutch Cuisine. Hij heeft zich ingezet voor de Nieuwe Nederlandse keuken, waarbij duurzaamheid en gezondheid centraal staan. In deze keuken spelen de Nederlandse eetcultuur, streekproducten en seizoens-groenten de hoofdrol (80% – 20% dierlijke producten}. Hoewel zijn koksopleiding zich richtte op de Franse keuken, ontdekte hij […]
EI GERECHTEN
Elke dag een eitje, is dat wel verantwoord? Een ei, daar zit veel in. Eieren zijn een bron van essentiële voedingsstoffen. Eieren staan in de Schijf van Vijf. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Een ei hoort er gewoon bij. Op deze link kunt u meer dan 500 klassieke […]
KOKEN (bouillir).
Het doel van koken is producten te garen en lichter verteerbaar te maken. Bij koken wordt altijd gebruikgemaakt van een vloeistof, zoals water, bouillon, melk, wijn, enz. De procedure kan zowel met een koude als met een warme vloeistof worden begonnen. De ingrediënten voor bouillon van vlees, gevogelte en gedroogde groenten worden opgezet met een […]