Tortilla’s zijn een niet weg te denken in de Mexicaanse en Midden-Amerikaanse keuken. Deze dunne, ongezuurde flatbreads worden meestal gemaakt van maïsmaïs of meel en worden op verschillende manieren gebruikt. We kennen allemaal de basisprincipes van tortilla’s, maar hoe zit het met hun geschiedenis? Waar komen ze vandaan en hoe werden ze genoemd? Volgens de legende […]
POPCORN DE GESCHIEDENIS EN IS HET GEZOND!
Popcorn is een soort gepofte maïs, dat ontstaat wanneer de korrels van speciale maïsvariëteiten worden verwarmd en de druk binnenin de korrel totdat deze ontploft. Het resultaat is een luchtige, duidelijke snack die vaak wordt gekruid met zout, boter of andere smaakstoffen. De geschiedenis van popcorn gaat terug tot duizenden jaren geleden. Archeologen hebben bewijs […]
TABASCO, DE GESCHIEDENIS EN DE PRODUCTIE.
Tabasco is de smaakmaker voor vele gerechten. De pittige pepersaus bestaat uit slechts 3 ingrediënten: azijn, rode peper en zout. Dit geheel wordt 3 jaar in eiken vaten gerijpt om de intense smaak te bereiken. Te gebruiken voor het toevoegen van een kick aan cocktails, longdrink diverse andere dranken, pizza’s, vlees, pastasauzen en vele andere […]