De bagel is een rond broodje met een gat erin. Op het eerste gezicht een broertje van de donut. Het verschil tussen de twee is, dat de bagel echt een broodje is en de donut (ook wel gespeld als doughnut) frituurgebak. Bagels worden doorgaans van de gebruikelijke ingrediënten voor brood gemaakt: suiker, zout, gist en […]
EIEREN BENEDICT, DE GESCHIEDENIS
Historici geven aan dat er twee mogelijke versies zijn van het verhaal van de oorsprong van het gerecht Eggs Benedict zijn: De eerste mogelijke versie 1860 – De eer is gegeven aan Delmonico’s Restaurant in New York. Het is het allereerste restaurant dat ooit geopend is in de Verenigde Staten. In de jaren 1860 had het restaurant […]
HAMBURGER HET VERHAAL
De hamburger is genoemd naar de Duitse stad Hamburg, waar het gerecht ook bedacht is. Het principe van een ‘platte gehaktbal’ werd meegenomen uit Duitsland naar de VS door immigranten in de 19e eeuw. De Duitsers brachten eenvoudig versnipperd rundvlees van lage kwaliteit op smaak met regionale kruiden, en zowel gekookt als rauw werd het een […]
WALDORFSALADE, WAAROM HEET DAT ZO?
Newe York in deze stad stond een majestueus gebouw, het eerste Waldorf Hotel genaamd, waar de lucht altijd vervuld was van de geur van heerlijk eten.. Het opende zijn deuren op 14 maart 1893, met een groots benefietconcert ter ere van het St.-Mary’s kinderziekenhuis. Het evenement was een groot succes en haalde uiteraard de krantenkoppen, […]
