Olijfolie wordt sinds jaar en dag verpakt in kleine tot grote blikken. Dit gebeurt voornamelijk in Spanje, dat het grootste olijfolie producerende land ter wereld is. Men verpakt olie in blikken omdat er dan geen lucht en zonlicht bij de olie kan komen, wat de houdbaarheid vermindert. Ook is de bewaartemperatuur belangrijk voor de houdbaarheid […]
GAMBAS AL AJILLO (GARNALEN IN KNOFLOOK)
Gambas al ajillo (garnalen in knoflook) is een eenvoudig Spaanse gerecht dat enorm populair is in het zuiden van Spanje als onderdeel van tapas. In sommige gevallen wordt het gerecht zelfs geserveerd als hoofdgerecht. De belangrijkste ingrediënten zijn garnalen, knoflook en olijfolie. Gambas al Ajillo, een iconisch gerecht uit de Spaanse keuken, staat bekend om zijn eenvoudige, […]
OLIJFOLIE (huile d’olive)
Olijfolie is olie bereid uit olijvensap. Afhankelijk van de olijfsoort, oogsttijd, herkomst en productiemethode kunnen de kleur, geur en smaak sterk verschillen. De kleur loopt uiteen van lichtgeel tot groen; de smaak van neutraal tot fruitig of zelfs peperig. Het rookpunt ligt rond de 210 °C, waardoor olijfolie geschikt is voor bakken, braden en frituren. […]