Beef Wellington, het iconische gerecht van luxe en verfijning, heeft een rijke geschiedenis die verweven is met zowel de Engelse aristocratie als de militaire wereld. Het gerecht, dat bestaat uit een gebraden stuk rundvlees, bedekt met een smaakvolle laag duxelles en foie gras, en vervolgens in krokant bladerdeeg wordt gewikkeld, wordt vaak geserveerd bij feestelijke […]
Camiel Kesbeke & Jimmie Boer & Hollandse Ossenhaas & Franse Topping
Camiel Kesbeke en Jimmie Boer hebben hun krachten gebundeld om, in de traditie van hun vaders, de dagelijkse keuken te verrijken met pure en heerlijke producten. Geïnspireerd door deze wijze voorbeelden, hebben de twee jonge talenten drie verrukkelijke toppings ontwikkeld. Jimmy’s indrukwekkende productkennis, ondanks zijn jonge leeftijd, vormt de perfecte match met de pragmatische aanpak […]
RUND, OSSENHAAS
Hier op de foto ziet u een Aberdeen Angus ossenhaas van Chateaubriand met zilvervlies en zonder ketting. Dit is het meest begeerde deel van de koe, waaruit onder andere de tournedos wordt gesneden. De ossenhaas is een dunne spier die op de lendewervels ligt en gedurende het leven van de koe bijzonder weinig uitvoert. Omdat […]
SURF AND TURF, ONTSTAAN AAN DE KUST!
Hoewel er enige discussie is onder voedselhistorici en critici over de vraag of de combinatie van het ontstaan van Surf en Turf zijn oorsprong heeft aan de oost- of westkust van de Verenigde Staten is men het wel erover eens dat de oceaan een sleutelrol speelde bij het ontstaan van dit gerecht. Of het nu […]
SURF EN TURF OP DE BBQ
Surf en Turf is een beroemd gerecht wat in Amerika is ontstaan aan de kust. Frans Bon van het Dutch BBQ -Team maakt zijn versie op de BBQ. Stukje geschiedenis van dit gerecht Hoewel er enige discussie is onder voedselhistorici en critici over de vraag of de combinatie van het ontstaan van Surf en Turf […]
TOURNEDOS OPÉRA (tournedos opéra).
Gesauteerde biefstuk van de runderhaas. Geserveerd met tartelettes van bladerdeeg, gevuld met gesauteerde kippenlevertjes, genappeerd met sauce madère (of de tournedos bedekt met gesauteerde kippenlevertjes en sauce madère) en in boter gestoofde aspergepunten. Frans Bon, chef-kok van kruidenbedrijf Apollo / Solina, maakt een klassiek gerecht met ossenhaas en kippenlevers: Tournedos Opéra.
