Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
ANGUILLE À LA MACÔNNAISE (paling à la macônnaise).
Mootjes paling, in rode wijn gestoofd met kleine sjalotjes, champignons en rivierkreeftstaartjes of kreeft. Geserveerd in gebakken broodcroûtons.
ANGUILLE AU VERT (paling in het groen)
Mootjes paling, aangebakken in boter en gestoofd in bier en een gefruit mengsel van zuringblaadjes, brandneteltoppen, peterselie, pimpernel, salieblaadjes, bonenkruid, dragon, kervel en tijm. De saus gebonden met eidooiers en afgemaakt met citroensap. Koud geserveerd. dit is de klassieke bereiding, tegenwoordig wordt het warm geserveerd. Tegenwoordig is bier vaak vervangen door wijn en zo zijn […]
BBQ-LIVESTREAM VERSLAG PALING GERECHTEN SUPPORT CASPER
Alle teams hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Kijkers kunnen een éénmalige donatie van € 3,- doen door ‘CASPER’ te sms’en naar 4333 of een ander bedrag doneren via de actiepagina van het event. Hierbij de paling gerechten van […]
Briochebrood, zondespek, Kesbeke, gerookte paling
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
FOIE GRAS
Foie Gras, oftewel ‘vette lever’, is een waar symbool van de Franse gastronomie. Het kan afkomstig zijn van een gans (oie) of van een eend (canard). Wordt voornamelijk gebruikt voor de bereiding van de delicatessen ganzen/eendenleverpaté en ganzenleverterrine. Voor de ganzenlever wordt een grote Toulousegans gefokt en vetgemest. De lever van een niet vetgemeste gans […]
GELAKTE PALING VAN DE BBQ
Verse paling bereidt op de Grill Guru Kamado BBQ door Dutch BBQ Team cooker Arjan Buwalda.
De paling wordt afgelakt met een Teriyaki saus. Daarbij wordt een combinatie van verse roerbak groenten en Japanse mie geserveerd.
Het verhaal verhaal van de paling
Het verhaal verhaal van A tot Z over de situatie van de paling / aal heden ten dagen.
Masterclass van Martin Kruithof paling stoven Tips & Trics
Patron Cuisinier én Paling Patron 2020, Martin Kruithof van Restaurant De Lindenhof** in Giethoorn, deelt op www.gastropedia.tv zijn “paling rechtop”. Een klassiek Spakenburgs gerecht dat populair is rondom Giethoorn, met haar palingrijke wateren. En dat allemaal in de kookstudio van Martin van Essen Exclusieve Keukens. In de keuken van Restaurant De Lindenhof** wordt uitsluitend gewerkt […]
Michel Boldewijn, buitengewoon talent aan het ROC in Amsterdam
Michel Boldewijn, een buitengewoon getalenteerde eerstejaarsstudent van de opleiding leidinggevende keuken aan het ROC in Amsterdam. Werkt als leerling-kok bij The White Room*, het oudste restaurant van de stad waar de originele stijl nog steeds bewaard is gebleven. Met een diepe passie voor de Japanse keuken presenteert Michel een verfijnd gerecht met gerookte paling, voorzien […]
ONZE VRIENDEN
Wij de barbecues van het merk The Bastard. Wij serveren onze gasten en onszelf een glaasje wijn uit de Torres familie, begeleid door een pondje vers gerookte paling met het EFS logo, wat we weer bestellen bij www.paling.nl . Wij zijn een echt team, en dat komt mede door de kleding die wij dragen van Chaud Devant, original chefwear. Hand […]
Paling – Biet – Vandouvan – Soenil Bahadoer -SVH Meesterkok – Paling Patron
Speciaal voor www.gastropedia.tv maakt Soenil paling met het ESF label gelakt, rode bieten, ingelegde mini bieten, lak van biet, bieten scheuten, gel van sinasappel/ vandouvan, partjes sinasappel, krokant biet, vinaigrette van biet en vandouvan. Kijk voor meer culinaire video’s op www.gastropedia.tv RESTAURANT DE LINDEHOFBEEKSTRAAT 15671 CS NUENENT +31 (0)40 283 73 36 Website: http://www.restaurant-delindehof.nlE-mail: INFO@RESTAURANT-DELINDEHOF.NL