Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »
ANGUILLE À LA MACÔNNAISE (paling à la macônnaise).
Mootjes paling, in rode wijn gestoofd met kleine sjalotjes, champignons en rivierkreeftstaartjes of kreeft. Geserveerd in gebakken broodcroûtons.
ANGUILLE AU VERT (paling in het groen)
Mootjes paling, aangebakken in boter en gestoofd in bier en een gefruit mengsel van zuringblaadjes, brandneteltoppen, peterselie, pimpernel, salieblaadjes, bonenkruid, dragon, kervel en tijm. De saus gebonden met eidooiers en afgemaakt met citroensap. Koud geserveerd. dit is de klassieke bereiding, tegenwoordig wordt het warm geserveerd. Tegenwoordig is bier vaak vervangen door wijn en zo zijn […]
Bavette-Paling-Café Visser
In de keuken van het Leidse Café Visscher maakt chefkok Arie Visser een uitgebreid item op de kaart van het restaurant: tartaar van bavette met paling en (optioneel) kaviaar.
BBQ-LIVESTREAM VERSLAG PALING GERECHTEN SUPPORT CASPER
Alle teams hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Kijkers kunnen een éénmalige donatie van € 3,- doen door ‘CASPER’ te sms’en naar 4333 of een ander bedrag doneren via de actiepagina van het event. Hierbij de paling gerechten van […]
BBQ-Paling-Teriyakisaus
Captain van het Dutch BBQ Team Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een gerecht met verse paling van de barbecue met krielaardappel, zeekraal, asperges en teriyakisaus.
Briochebrood, zondespek, Kesbeke, gerookte paling
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
Dupan
In Nederland zet Stichting DUPAN zich met het paling-fonds actief in om de palingstand versneld en op duurzame wijze binnen te herstellen. Daarnaast worden duurzame beheersmaatregelen bepleit en zorgt zij dat duurzame en diervriendelijke vangst-, en verwerkingsmethoden voor paling ingevoerd of verder ontwikkeld worden. Problemen bij de migratie zijn in Nederland en in andere (Europese) […]
Een BBQ-avontuur met Skottsberg: Stoofaal van Hollandse bodem
Bij het Dutch BBQ Team geloven wij in kracht, kwaliteit en het creëren van bijzondere momenten. Onze avonturen achter de grill worden steeds beter met een trouwe bondgenoot: de Skottsberg pan. Voor ons is een pan niet zomaar een gebruiksvoorwerp, maar een partner in nauwkeurige ontdekkingen. Robuust, duurzaam en verrassend lichtgewicht. Het is een pan […]
FOIE GRAS
Foie Gras, oftewel ‘vette lever’, is een waar symbool van de Franse gastronomie. Het kan afkomstig zijn van een gans (oie) of van een eend (canard). Wordt voornamelijk gebruikt voor de bereiding van de delicatessen ganzen/eendenleverpaté en ganzenleverterrine. Voor de ganzenlever wordt een grote Toulousegans gefokt en vetgemest. De lever van een niet vetgemeste gans […]
Gebakken & gerookte paling van Erik van Loo**
In de keuken van zijn tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam onmogelijk Erik van Loo een origineel gerecht van gerookte en gebakken paling, gecombineerd met spinazie, koolrabi, en een frisse citroencrème. Ontdek regelmatig nieuwe culinaire video’ op gastropedia.tv
GELAKTE PALING VAN DE BBQ
Verse paling bereidt op de Grill Guru Kamado BBQ door Dutch BBQ Team cooker Arjan Buwalda.
De paling wordt afgelakt met een Teriyaki saus. Daarbij wordt een combinatie van verse roerbak groenten en Japanse mie geserveerd.

- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »