Een gewoon soort pastina (figuurvermicelli). De naam betekend ‘kleine ringen;, het is over het algemeen een gedroogde pasta.
AVE MARIE
Een andere naam voor cannolicchi of paternostri een klein soort droge deegwaar die kort en dik is. Wordt veel gebruikt in soepen of deegwaren met groente.
De geschiedenis van spaghetti Vongole
Spin-offs van pasta, kaas en tomaten zijn er in overvloed, maar de echte spaghetti en Vongole zijn maar in één Italiaanse stad te vinden. In een legende die de Napolitaanse obsessie met spaghetti met Vongole destilleert, zou de beroemde toneelspeler Eduardo De Filippo in 1947 na een lange dag optreden naar huis zijn teruggekeerd, hongerig […]
EIERPASTA
De beste eierpasta is de pasta die u zelf maakt, met hard werken en inspanning. deskundigen zeggen dat je in goede eigengemaakte deegwaar de liefde kunt proeven die een kok erin legt. Met een beetje oefening en ervaring kunt u verse eierpasta thuis maken en hem in elke vorm die u kunt bedenken. Wees niet […]
GEVULDE PASTA
Elke stad in Italië lijkt zijn eigen tradizionale versie van gevulde pasta te hebben, maar het idee erachter is steeds hetzelfde. Het opdienen van heerlijke malse vulling in een fijn omhulsel van de beste verse pasta, bedekt met boter en kas, een fijne bouillon of saus. In Italië nemen nog maar weinig huisvrouwen de moeite […]
Macaroni waar komt de naam vandaan
De naam “macaroni” heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de oude geschiedenis van pasta in Italië. Hier is een overzicht van de oorsprong van de naam. Griekse Wortels: Een theorie over de oorsprong van het woord “macaroni” suggereert dat het afstamt van het Griekse woord “makaria,” dat een gerstgerecht beschreef dat werd geserveerd tijdens […]
PASTA
Meer dan 50 soorten pasta worden op deze link beschreven.
PASTA, DE GESCHIEDENIS
Pasta is onafhankelijk van elkaar in diverse culturen ontstaan en van daaruit over de hele wereld verspreid. Om achter de geschiedenis van pasta te komen gaan we terug naar China. Daar werd waarschijnlijk het eerst gebruikt in China, waar het nog steeds veel wordt gegeten. Chinese en Aziatische pastasoorten worden echter vooral ‘noedels’ genoemd. Grieken […]
REGELS PASTA KOKEN
Gouden regels voor het koken van pasta zetten we hier op een rijtje. Om de meeste perfecte pasta te kunnen eten is het van belang deze eenvoudige, praktische regels in acht te nemen, Als dat zorgvuldig gebeurt, zullen de resultaten steeds weer uitstekend zijn. Deegwaar van harde tarwe. Dat wil zeggen gekochte pakken harde, gedroogde […]
Spaghetti Vongole door Frans Bon.
Frans Bon, chef-kok, Een echte klassieker, Spaghetti Vongole zoals Frans het in Italië heb geleerd En dat doet hij in de kookstudio van Martin van Essen Exclusieve Keukens. DE GESCHIEDENIS VAN SPAGHETTI VOGELE Spin-offs van pasta, kaas en tomaten zijn er in overvloed, maar de echte spaghetti en Vogele zijn maar in één Italiaanse stad […]
