BBQ/braadworsten wisselen erg per regio en per slager. Hierbij zie u worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt hoe je zelf de perfecte BBQ-worst zelf kan maken. En Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je deze verse worst gemaakt van Porc au Grain varken het beste kan grillen. Een stukje geschiedenis van […]
BOCKWORST MAKEN MET PAUL VAN TRIGT
Paul van Trigt is vleeswaren en worstdeskundige. Speciaal voor www.gastropedia.tv laat hij zien je zelf thuis Bockworst kan maken. En Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat je dit zien op de Treager de worst rookt. Recept grove bockworst van Zeeuws scharrelvarken Grondstoffen 2 kilogram doorregen varkensvlees 0,5 kilogram doorregen rund- […]
Droge-worst van Wild Beoordeling info!
Tijdens de opening weken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe een nieuwe unieke wedstrijd. Wie maakt de lekkerst & Beste Wild Droge Worst van 2024. De voorzitter van de jury is Paul van Trigt. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige en winnaar van vele (inter-)nationale vakwedstrijden. Vanuit deze […]
DUROC D’OLIVES
Met zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Toch blijft dit een kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder! EEN INTRIGERENDE VOORGESCHIEDENIS Waar […]
Geschiedenis BBQ-braadworst
Hoewel de geschiedenis van de worst ongeveer 200 jaar teruggaat als een manier om vlees te bewaren het verwerken van vleesresten en orgaanvlees Braadworst is waarschijnlijk de oudste worst die er is, daar stam onze BBQ-worst ook vanaf. In Duitsland is nog altijd een discussie tussen de Franken en Thüringen wie als eerste de braadworst […]
Geschiedenis van Bockworst
Bockworst is traditioneel gemaakt van gemalen kalfsvlees of rundvlees en varkensvlees. Het is op smaak gebracht met zout, witte peper, knoflook en paprika soms met toevoeging van kruiden zoals bieslook en peterselie. Oorspronkelijk werd bockworst gegeten met bockbier vandaar de naam. De oorsprong van de bockworst is niet duidelijk, want er zijn twee verschillende verhalen […]
HET ONTSTAAN VAN DE GRILLWORST
Een slager had een mislukte partij gekookte worst doordat ze te heet (100˚C) gegaard waren (thermosstaat was kapot!) Bij alle worsten was de darm gesprongen. Verder had de worst een prima smaak, zij het dat door het openspringen van de darm iets zout- en kruidensmaak verloren waren gegaan. De slager pelde de hele darm van […]
Hoe Zeeuws is Zeeuwsspek? Paul van Trigt verteld.
Het product is in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Zeeuwsspek […]
Kalfspaté en croûte met Paul van Trigt
Er zijn verhalen bekend dat in de eerste eeuwen van onze jaartelling de Grieken vlees, groenten en kruiden vermengden en gevormde in deeg. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige laat zien hoe je Paté en Croûte bereidt. En Cooker Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je dit op de Grill […]
Paul van Trigt maakt Grillworst.
Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Speciaal voor www.gastropedia.tv laat hij zien je zelf thuis grillworst kan maken. En cooker Arjan Buwalda van het Dutch BBQ Team laat zien hoe je dit op de Kamado grilt. Kijk op www.gastropedia.tv voor het recept. Grillworst wordt gemaakt van varkensvlees. Het bestaat uit een combinatie van […]
PAUL VAN TRIGT PORCHETTA OP Z’N HOLLANDS
Porchetta een schitterend product uit de Italiaanse keuken. bereid door Paul van Trigt en gegrild door Arjan Buwalda. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. En Cooker Arjan Buwalda is lid van het Dutch BBQ Team. DE OORSPRONG VAN PORCHETTA Porchetta is een schitterend product uit de Italiaanse keuken waar al eeuwen over […]
ZEEUWS SPEK
Hoe Zeeuws is Zeeuwsspek? Het product is in de huidige vorm pas de laatste 50 jaar een belangrijk product in de slagerij geworden. Dus nog vrij jong. Over de oorsprong zijn de meningen nogal verdeeld. Toch teruggaand naar vroeger en de huisslachtingen van het door de Zeeuwse boeren zelf gemeste varken geeft wellicht een verklaring […]