De Anjouduif heeft een verfijnde wilde smaak die met geen enkel ander gevogelte te vergelijken is. De sappige borstjes van de duif hebben een zeer zachte delicate structuur. De Anjouduif is oorspronkelijk een Franse delicatesse waar de Fransen trots op zijn. De duiven worden op de meest diervriendelijke en duurzame manier gefokt. Je kan er zeker […]
ERWTENSOEP
Nederlandse soep van in kalfsbouillon of water gegaarde spliterwten, prei, knol– en bladselderij en varkenskluif. Met een garnituur van Gelderse rookworst en varkenskluif. Snert is de Nederlandse benaming , de gebruikelijke variant van erwtensoep, Die hoofdzakelijk winters gegeten wordt en zo stevig is dat deze meer op pap dan op soep lijkt. Snert is een […]
KALFSTONG
De tong bestaat volledig uit spieren, is het meest beweeglijkste orgaan van het kalf en hierdoor ook het malst. Kalfstong is een smaakvolle ‘vergeten’ vleessoort. Een tong weegt ongeveer 800 gram. Op deze link vindt u een groot aantal klassieke gerechten met kalfstong. Malse lapjes kalfstong met die klassieke madeirasaus blijven een echte klassieker. De […]
Paling in ‘t groen – Hof van Cleve Stijl | Meesterlijke Klassiekers – Peter Goossens
“Meesterlijke Klassiekers” is een ode aan de Belgische keuken, waarin Peter Goossens zijn ongeëvenaarde vakmanschap toont in klassieke smaken naar een nieuw, ingewikkeld niveau tilt. Het programma geeft inzicht in hoe hij met precisie en passie werkt om een eenvoudige klassieker om te zetten in een culinaire ervaring van topniveau. De grootmeester neemt de kijker […]
