Arborio rijst is de meest beschikbare verscheidenheid aan Italiaanse superfino rijst, gebruikt om risotto (de andere typen zijn carnaroli en vialone nano) te maken.Allen hebben mollige korrels en een groot deel van amylopectine. Een soort van kleverige zetmeel dat verantwoordelijk is voor het handelsmerk romige textuur van risotto. De klassieke risotto rijst uit de Noord-Italiaanse […]
MAKREEL (Scomber scombrus).
Maximale lengte 66 cm (komt overeen met 1,8 kg), meestal 35-45 cm. Spoelvormig lichaam. Rug en bovenzijde van de flanken blauwgroen met zwarte onregelmatige lijnen en vlekken, onderzijde van de flanken en de buik wit met roze en goudkleurige weerschijn. In de eerst rugvin 11-13 stekels. Het maximale geregistreerde gewicht is 3400 gram, de maximaal […]
MAKREEL, VALSE HORS- (Caranx rhonchus).
De horsmakreel heeft een maximale lengte 60 cm, meestal 35 cm. Bruinachtige tot olijfkleurige rug, lichtolijfkleurig tot wit aan de onderzijde; zwarte vlek op de rand van de kieuw deksels. De tweede rugvin heeft een opvallende zwarte vlek en een lichter gekleurde vinzoom. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. […]