Koud roken is niet zo moeilijk als je denkt. Maar met een Cold Smoke Generator is het echt eenvoudig. En de smaak is heerlijk! Denk aan het roken van vis zoals zalm of heilbot. Of geef een rooksmaak aan je kip of eend voordat je ‘m grilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Koud roken is een […]
Paling, roken en fileren met Alex Koelewijn
Alex Koelewijn van paling.nl laat u op deze video zien het roken van paling. Uitleg hoe je paling rookt en welke houtsoorten je het beste kan gebruiken. Hoe je een paling hoort te fileren. verteld over hoe je verantwoord paling kan eten door bewust te kiezen voor paling met het logo van het ESF fonds. […]
ROKEN (fumer).
Roken is door onze voorvaderen uitgevonden om voedsel te conserveren in de tijd waar koeling en diepvries nog lang niet waren uitgevonden. De noodzaak om voedsel te bewaren in tijden van overvloed was aanwezig en men vond een methode waardoor voedsel langer houdbaar werd. De meest waarschijnlijke oorsprong van het roken ligt rond de Baltische […]
