Het is een traditioneel Provençaals visgerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Marseille in Zuid-Frankrijk. Het woord “bouillabaisse” komt van het Provençaalse woord “bouille-abaisso”, wat “verminderd tot koken” betekent, gevolgd door de bereidingsmethode van het gerecht. Bouillabaisse begint als een gerecht van de ar me vissers in Marseille, die de hulp van minder gewaardeerde […]
FRUIT DE MER VAN DE BBQ
Plateau de Fruits de Mer betekent in het Frans “Bord met de vruchten van de Zee”. Het is een zeevruchtenschotel van rauwe en gekookte schaaldieren die koud worden geserveerd op een schaal, meestal op een bedje van ijs. Wij doen het dit keer anders en hebben een Fruits de Mer bereid op de Grill Guru […]
KREEFT, EUROPESE, GEWONE LANGOEST (Palinurus elephas, syn. P. vulgaris).
Maximale lengte 50 cm, meestal 20-40 cm. Bruinrood tot bruinpaars van kleur; de eerste vijf abdominale segmenten hebben aan weerszijden opvallende gele vlekken; poten met overlangs gelige strepen. De carapax is subcylindrisch, achteraan iets breder en niet opgezet. De voorzijde van de carapax heeft tussen de ogen een duidelijke V-vormige insnijding, aan weerszijden geflankeerd door […]
