Zetdeegkoek met veel boter. Een boterkoek is in Nederland een platte ronde koek die traditioneel voor een groot deel is bereid met boter. De koek wordt meestal gemaakt in een boterkoekvorm met een doorsnede van 20-24 centimeter. De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt. Overige ingrediënten zijn bloem, basterdsuiker, […]
PAASBROOD
Pasen is een feest dat op wisselende data wordt gevierd. De datum hangt samen met de gedaanten waarin een hemellichaam, de maan, zich aan ons voordoet. De eerste zondag na de eerste volle maan die op of na 21 maart valt, was een feest ter ere van de zon. Later werd de kruisiging en opstanding […]
TEMPERATUUR OP DE BBQ
Bij het bereiden van vlees en vis op de BBQ is het belangrijk om te weten bij welke temperatuur het veilig is om je gerechten te eten. In kippenvlees en varkensvlees zitten veel bacteriën, die voor een minder gezellige afloop van de avond kunnen zorgen. Zorg ervoor dat jij niet diegene bent die blijvend herinnerd […]
